Hoe Vst-plug-ins Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Vst-plug-ins Te Gebruiken
Hoe Vst-plug-ins Te Gebruiken

Video: Hoe Vst-plug-ins Te Gebruiken

Video: Hoe Vst-plug-ins Te Gebruiken
Video: How to install a VST plugin in Windows 2024, April
Anonim

VST-plug-ins zijn extensies waarmee u de functionaliteit van de gebruikte multimedia-editors kunt vergroten. Ze kunnen fungeren als een virtueel instrument of zorgen voor extra effecten bij het werken met geluid.

Hoe vst-plug-ins te gebruiken
Hoe vst-plug-ins te gebruiken

instructies:

Stap 1

Om VST-plug-ins te gaan gebruiken, moet u ze op het systeem installeren. Afhankelijk van het type installatie kunnen ze worden onderverdeeld in twee typen: die met hun eigen installatieprogramma en die zonder. In het eerste geval zal de installatie niet verschillen van een vergelijkbare procedure met andere software. Dubbelklik op het installatiebestand, geef de installatiemap op, klik op de knop om door te gaan en wacht tot het proces is voltooid.

Stap 2

In het tweede geval is het VST-bestand een.dll-bestand, d.w.z. dynamische linkbibliotheek. Om te installeren, kopieert u dit bestand naar een speciale map. Standaard is het gedefinieerd als C:\Program Files\VstPlugins. Als een dergelijke map niet in het systeem aanwezig is, maakt u deze aan.

Stap 3

U kunt ook de standaardmap voor VST-plug-ins wijzigen. Start de Register-editor door Start -> Uitvoeren te selecteren, typ regedit en klik op OK. Zoek de tak HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / VST / VSTPluginsPath en specificeer de gewenste map voor VST-plug-ins.

Stap 4

Verbind ze na installatie met het programma waarin je ze gaat gebruiken. Het kunnen verschillende audio- en video-editors zijn, programma's voor het maken van muziek. In de applicatie-instellingen moet u de map specificeren waarin de plug-ins zijn geïnstalleerd. Selecteer bijvoorbeeld in het programma Fruity Loops Studio Channels -> Add one -> More en klik op de knop Refresh / Fast Scan.

Stap 5

Sommige VST-plug-ins hebben de mogelijkheid om onafhankelijk te werken, ze worden stand-alone genoemd. Voer de geïnstalleerde plug-in uit als een programma en werk ermee.

Stap 6

U kunt ook een klein hulpprogramma gebruiken dat als host fungeert. Wanneer u het start, wordt een lijst met geïnstalleerde plug-ins geopend, waaruit u de gewenste kunt selecteren en ermee aan de slag kunt. Voorbeelden van dergelijke hulpprogramma's zijn Xlutop Chainer, VST-Host, Steinberg V-Stack, enz.

Aanbevolen: