Hoe De Laptopkoeling Te Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Laptopkoeling Te Verbeteren?
Hoe De Laptopkoeling Te Verbeteren?

Video: Hoe De Laptopkoeling Te Verbeteren?

Video: Hoe De Laptopkoeling Te Verbeteren?
Video: How to Improve Wi-Fi Signals in Windows Laptop (Speedup Wi-Fi) 2024, Mei
Anonim

Laptops winnen steeds meer aan populariteit ten opzichte van conventionele desktop-pc's. Dit is niet verwonderlijk, want ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken, mobiel genoeg en pretentieloos in service. Maar deze prachtige apparaten hebben één serieus probleem: na een paar maanden gebruik beginnen ze oververhit te raken. Het probleem zit niet alleen in de zware belasting van de laptop, maar ook in het onvoldoende krachtige koelsysteem. Een ander belangrijk criterium is een sterke verstopping van het interieur van de laptop met stof en vuil.

Hoe de laptopkoeling te verbeteren?
Hoe de laptopkoeling te verbeteren?

Noodzakelijk

  • Kruiskopschroevendraaier
  • Stofzuiger
  • Koelkussen

instructies:

Stap 1

Reinig de binnenkant van de laptop. Om dit te doen, moet u het demonteren. Het proces is tijdrovend, maar volledig ongecompliceerd. Draai alle schroeven los met een schroevendraaier en verwijder voorzichtig de bodemafdekking. Stofzuig nu alle onderdelen grondig. Het is beter om dit in de luchtblaasmodus te doen, omdat het niet altijd mogelijk is om al het stof op de gebruikelijke manier op te vangen.

Stap 2

Als de eerste stap niet genoeg was, vervang dan de koelers in de laptop. Koop hiervoor ventilatoren van dezelfde afmetingen en bevestigingen, maar met een hoger vermogen. Meestal worden ventilatoren gemeten in rpm. Houd er bij het kiezen van nieuwe koelers rekening mee dat de contacten waardoor ze van spanning worden voorzien, zijn voorzien van twee en drie connectoren.

Stap 3

Koop een koelpad. Het bereik van deze apparaten is gewoon enorm. Als u alleen de ventilatieopeningen aan de onderkant van de laptop wilt vrijmaken, zijn eenvoudige standaards, misschien zelfs zachte, voldoende. Als je gewoon extra koeling nodig hebt, koop dan een cooling pad met ingebouwde ventilatoren. Ze worden gevoed via een USB-poort, die in uw laptop aanwezig moet zijn.

Aanbevolen: