Moet U Windows 10 Installeren?

Inhoudsopgave:

Moet U Windows 10 Installeren?
Moet U Windows 10 Installeren?

Video: Moet U Windows 10 Installeren?

Video: Moet U Windows 10 Installeren?
Video: Windows 10 Installeren op jouw PC! | Tutorial 2024, Mei
Anonim

Met de release van de nieuwe versie van het besturingssysteem van Microsoft, vragen velen zich af hoe ze Windows 10 gratis kunnen krijgen en of het de moeite waard is om over te stappen van het vertrouwde XP of Windows 7. De achtste versie is voor de meeste gebruikers immers gebleven buitengewoon ongewoon en ongemakkelijk.

Moet u Windows 10. installeren
Moet u Windows 10. installeren

Het betegelde ontwerp, twee gebruikersinterfaces en het ontbreken van een Start-menu waren wat de meeste Windows-gebruikers in de vorige versie in verwarring bracht. De ontwikkelaars van Windows 10 hebben echter met veel wensen rekening gehouden, dus bij de release heeft de nieuwe versie van het besturingssysteem:

  • een opnieuw ontworpen startmenu;
  • stem assistent;
  • de nieuwe Microsoft Edge-browser;
  • één gebruikersinterface met universele toepassingen voor pc's, tablets en smartphones.
image
image

Binnen 12 maanden na de release van het nieuwe besturingssysteem krijgen gebruikers de mogelijkheid om volledig gratis te upgraden naar Windows 10.

De ontwikkelaars beweren dat de minimale computersysteemvereisten van Windows 8.1 voldoende zijn om Windows 10 te installeren. Voor online updates zijn Microsoft-accountgegevens en een werkend internet vereist.

Kenmerken van Windows 10

Het menu Start lijkt misschien ongebruikelijk voor gebruikers van Windows 7 en lager. Voor degenen die al versies 8 en 8.1 hebben geïnstalleerd, zal de nieuwe interface lijken op het bekende tegelontwerp in een meer traditionele incarnatie. Met een kleine aanpassing van het paneel en het wijzigen van de instellingen in het gedeelte "Personalisatie" kunt u echter een min of meer vertrouwd uiterlijk krijgen voor het menu "Start". Op het paneel zelf kunt u niet alleen de grootte van tegels wijzigen, elementen groeperen en slepen, maar ook hun aantal bepalen. Zonder extra hulpprogramma's kunt u nu in de modus met meerdere vensters werken.

image
image

Door de ontwikkeling van universele applicaties voor Windows 10 kunnen gebruikers zich comfortabel voelen bij het gebruik van een smartphone, tablet of laptop op hetzelfde besturingssysteem. Alle applicaties zijn beschikbaar in de Store en stellen u in staat om programma's te downloaden en ermee te werken zonder distributies van internet te downloaden, een installatiemap te kiezen en een langdurig downloadproces voor bestanden met het lezen van de licentieovereenkomst. Het is voldoende om de link op de taakbalk vast te pinnen en elk geïnstalleerd programma onmiddellijk in te voeren. Alle gedownloade hulpprogramma's hebben een vertrouwde bron (officiële winkel), waardoor de beveiliging van het systeem wordt verhoogd.

image
image

In Windows 10 kunt u meerdere virtuele desktops maken en alle actieve processen verdelen volgens de behoeften van de gebruiker. Hierdoor werk je gemakkelijk in multitasking-formaat zonder in de war te raken in verschillende projecten, programma's en tientallen internettabbladen.

image
image

Ondanks de voordelen van het nieuwe systeem, zijn er nog steeds een aantal problemen met stuurprogramma's en programmacompatibiliteit. Daarom moet u zich niet haasten om het systeem in de eerste week van release bij te werken naar Windows 10. Het is de moeite waard om ontwikkelaars van programma's van derden de mogelijkheid te bieden om alle noodzakelijke innovaties in het systeem aan te brengen door hun producten aan te passen aan de nieuwe versie van het besturingssysteem.

Aanbevolen: