Audio Opnemen Vanaf Een Computer

Inhoudsopgave:

Audio Opnemen Vanaf Een Computer
Audio Opnemen Vanaf Een Computer

Video: Audio Opnemen Vanaf Een Computer

Video: Audio Opnemen Vanaf Een Computer
Video: Windows 10 PC geluid opnemen of Youtube filmpje audio opnemen met Audacity (gratis software) 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om geluid op een computer op te nemen, van beginnersniveau tot professioneel niveau. In dit artikel vindt u de gemakkelijkste en meest betaalbare manier om geluid op te nemen op Windows.

Audio opnemen vanaf een computer
Audio opnemen vanaf een computer

Noodzakelijk

  • - Windows-besturingssysteem;
  • - Microfoon;

instructies:

Stap 1

Er zijn veel redenen waarom u audio moet opnemen. Deze methode is natuurlijk niet geschikt voor professionele geluidsopnames. Maar voor het opnemen van felicitaties, teksten, sommige van je gedichten of liedjes, maar ook als je van buiten naar jezelf wilt luisteren, is het voldoende. En het belangrijkste is dat het een minimum aan programma's, moeite en tijd vereist.

Sluit eerst uw microfoon aan op uw computer. Het kan een aparte speciale microfoon zijn of een computerkoptelefoon met een geluidsontvangstfunctie.

Stap 2

Klik op de knop "Start", die zich standaard in de linkerbenedenhoek van uw bureaublad bevindt. Klik vervolgens op "Programma's", vervolgens op "Accessoires", vervolgens op "Entertainment" en klik op "Geluidsopname". Er verschijnt een geluidsopnamevenster voor je.

Om de geluidskwaliteit aan te passen, klikt u op "Bestand", vervolgens op "Eigenschappen" en vervolgens op "Converteren". Stel de optimale kwaliteit in: PCM; 16 bits; Stereo. Als u klaar bent, klikt u op OK.

Stap 3

Nu moet je de microfoon goedkeuren en het geluid balanceren, om onnodige geluiden zoveel mogelijk uit te sluiten. Klik op de knop "Bewerken", "Audio-eigenschappen", tabblad "Geluidsopname", "Volume" Controleer de microfoon, zet het volume iets hoger dan het minimum zodat u harder moet spreken, maar het niveau van externe ruis zal lager zijn. Druk op OK.

Stap 4

U krijgt 1 minuut om één track op te nemen. Als deze tijd niet genoeg voor u is, kunt u doorgaan met opnemen door op rec te drukken. Als je minder dan een minuut nodig hebt, gebruik dan de stopknop. Gebruik de pauzeknop om de opname te pauzeren en te hervatten.

Er is een kleine truc. Als u niet elke minuut omhoog wilt gaan en op de opnameknop wilt drukken om door te gaan met opnemen, kunt u een lege minuut opnemen en deze vervolgens zo vaak invoegen als u wilt. Schrijf een lege minuut op, klik op 'Bewerken' en kopieer en plak de minuten zo lang als je wilt.

Stap 5

Om het resultaat op te slaan, klikt u op "Bestand" en vervolgens op "Opslaan".

Aanbevolen: