Een Draadloos Netwerk Verbinden

Inhoudsopgave:

Een Draadloos Netwerk Verbinden
Een Draadloos Netwerk Verbinden

Video: Een Draadloos Netwerk Verbinden

Video: Een Draadloos Netwerk Verbinden
Video: Een draadloze printer met een USB-kabel aansluiten op een draadloos netwerk 2024, April
Anonim

De laatste tijd zijn draden door beperkte mobiliteit steeds meer op de achtergrond geraakt. Om een draadloos netwerk te organiseren heb je een adapter nodig die voldoet aan moderne communicatieprotocollen. Bijvoorbeeld wifi of Bluetooth. In dit geval heeft de tweede optie minder de voorkeur, omdat deze in alle parameters verliest van de eerste, behalve de prijs.

Een draadloos netwerk verbinden
Een draadloos netwerk verbinden

instructies:

Stap 1

Het hart van elk draadloos netwerk is een draadloze router die voldoet aan de parameters die vereist zijn voor een draadloos netwerk. In een bundel tussen een telefoon en een laptop/personal computer kan de tweede fungeren als router.

Stap 2

Communicatie kan zowel plaatsvinden in de lokale netwerkmodus, wanneer gegevens worden uitgewisseld tussen geautoriseerde apparaten, als met een seriële verbinding met internet. Dit type communicatie is wijdverbreid in grote winkelcentra en openbare instellingen, waar het toegangspunt niet is beveiligd met een wachtwoord en toegankelijk is vanaf elk compatibel apparaat.

Stap 3

Om een draadloos netwerk aan te sluiten, moet u de radiomodules van alle apparaten gebruiken, het is belangrijk dat de afstand ertussen het bereik van een bepaald protocol niet overschrijdt, informatie hierover vindt u in de bijgevoegde instructies. Nadat de apparaten elkaar hebben ontdekt, moet er autorisatie tussen de apparaten plaatsvinden, volgens het beveiligingsprotocol van het apparaat, dat fungeert als toegangspunt. Alle instellingen moeten worden uitgevoerd volgens de aanbevelingen van het apparaat. Internettoegang is mogelijk als de router is aangesloten op het netwerk. In thuisnetwerken en op de werkplek moet de verbinding om veiligheidsredenen met een wachtwoord worden beveiligd, zonder welke het onmogelijk is om toegang te krijgen.

Aanbevolen: