Hoe Het Windows 7-geheugen Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Windows 7-geheugen Te Controleren
Hoe Het Windows 7-geheugen Te Controleren

Video: Hoe Het Windows 7-geheugen Te Controleren

Video: Hoe Het Windows 7-geheugen Te Controleren
Video: How to Run Memory Diagnostics Tool windows 7 2024, Mei
Anonim

Waarschijnlijk weet elke gebruiker dat RAM een van de belangrijkste componenten van een pc is. Helaas komt het vaak voor dat RAM (zoals het anders wordt genoemd, de RAM) op het meest ongelegen moment faalt, dus elke computereigenaar heeft informatie nodig over hoe het computergeheugen in Windows 7 kan worden bekeken en om ten minste elementaire diagnostiek ervan.

Hoe het Windows 7-geheugen te controleren
Hoe het Windows 7-geheugen te controleren

RAM fysieke locatie

Fysiek is RAM een kleine printplaat met verschillende microschakelingen. Dit alles wordt een RAM-module genoemd. Aan een van de randen bevinden zich contacten die in een speciale connector op het moederbord zijn geïnstalleerd. Het komt voor dat tijdens het gebruik het geheugen sterft, om zo te zeggen, vertrekt, dat wil zeggen dat de bevestiging ervan verzwakt. Er is ook een ander probleem: contactoxidatie. Daarom, als er zich problemen voordoen met het laden van de pc, is het allereerst noodzakelijk om de geheugenmodules te herzien.

Om bij het RAM-geheugen te komen, moet u deze stappen volgen. Leg de systeemeenheid op zijn kant en verwijder de bevestigingsschroeven waarmee de kap vastzit. Schuif het daarna en open de behuizing zodat je de interne structuur kunt zien, namelijk het moederbord en de componenten die erop zijn geïnstalleerd. Zoek de geheugensticks. Meestal zijn er 1-2 van hen, en ze zijn gemarkeerd met de inscriptie RAM die het type en de hoeveelheid RAM aangeeft. Koppel de vergrendelingen los waarmee de modules zijn vastgezet en trek ze uit de connector. Kijk naar de opgegeven kenmerken. Reinig de contacten van de module met een gewone gum en blaas vervolgens het resterende rubber weg.

Installeer de module(s) terug op het moederbord en oefen lichte druk uit totdat ze op hun plaats klikken. Correcte installatie wordt gegarandeerd door een speciale groef op de ribbe met contacten. Daarna kunt u de kap op de systeemeenheid installeren en met schroeven weer vastschroeven.

Windows 7 RAM-controlesoftware

Om ervoor te zorgen dat het RAM-geheugen niet onverwacht uitvalt of wanneer er problemen worden gedetecteerd, is het raadzaam om een geheugendiagnose uit te voeren. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door standaardtools te gebruiken die beschikbaar zijn in het besturingssysteem zelf. Er zijn veel manieren om met deze tools aan de slag te gaan.

Volg onderstaande stappen. Open het menu Start en typ mdsched.exe in het onderstaande zoekvak en druk vervolgens op Enter. Er verschijnt een pop-upvenster op het scherm waarin u een actie moet selecteren - herstart en begin met controleren, of doe dit de volgende keer dat u de pc aanzet. Kies de optie die het beste bij uw behoeften past.

De volgende keer dat u opstart, wordt een scherm weergegeven met de voortgang van de verificatie en het aantal stappen. Als er fouten worden gevonden, zal het systeem proberen deze te herstellen. Als er geen fouten zijn, werkt het RAM-geheugen correct. In dit geval, als er problemen zijn met de werking van de pc, moet u de oorzaak zoeken in andere hardware- of softwarecomponenten van de computer.

Aanbevolen: