Hoe De Processor Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Uit Te Schakelen?
Hoe De Processor Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Processor Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Processor Uit Te Schakelen?
Video: "Shut Down" Doesn't Actually Shut Down Your PC 2024, Oktober
Anonim

Het loskoppelen van de processor van het moederbord is een lastig proces, ondanks het feit dat velen de configuratie van de computer van binnenuit kennen. Hier moet u rekening houden met enkele kenmerken van dit apparaat.

Hoe de processor uit te schakelen?
Hoe de processor uit te schakelen?

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de processor in uw computer niet in het moederbord is geïntegreerd, in dat geval is het niet mogelijk om deze thuis te verwijderen. U kunt erachter komen door de specificatie van uw computermodel op internet te bekijken of door de documentatie te lezen.

Stap 2

Koppel de computer los van de stroombron. Draai de bouten los waarmee de linkerafdekking van de systeemeenheid is bevestigd en verwijder deze. Lees aandachtig de inhoud van de behuizing, zoek op het moederbord (de grootste van alle beschikbare diagrammen op de rechterklep) een klein vierkantje waarop Intel, AMD of andere informatie zal worden geschreven, afhankelijk van uw hardwareconfiguratie. Dit is de verwerker. Meestal bevindt het zich onder de koeler en wordt het ermee verwijderd.

Stap 3

Maak de clips los waarmee de koeler en het koellichaam op het moederbord vastzitten. Verwijder het voorzichtig. Verwijder de processor en raak de pootjes zo min mogelijk aan, omdat deze onherstelbaar beschadigd kan raken. Wees uiterst voorzichtig dat het niet valt of in contact komt met vloeistoffen, vuil enzovoort.

Stap 4

Vervang indien nodig de processor door de volgorde in omgekeerde volgorde te volgen. Verwijder eerst stof en vuil in het koellichaam en de koeler en vervang vervolgens de oude door de nieuwe processor. Zet zijn positie vast, installeer het koelsysteem en zet vast met speciale klemmen.

Stap 5

Als u een vervangende processor kiest, zorg er dan voor dat deze compatibel is met uw moederbordmodel. Kijk hiervoor op internet voor een overzicht van het moederbord en de processor, nadat je de chipset en andere noodzakelijke informatie van tevoren hebt gevonden. Zorg ervoor dat u, voordat u een aankoop doet, deskundige mensen in uw omgeving raadpleegt of de hulp inroept van verkoopadviseurs.

Aanbevolen: