Hoe Hard Te Splitsen?

Inhoudsopgave:

Hoe Hard Te Splitsen?
Hoe Hard Te Splitsen?

Video: Hoe Hard Te Splitsen?

Video: Hoe Hard Te Splitsen?
Video: 10 BESTE STRETCH OEFENINGEN OM SNEL LENIG TE WORDEN!😱 - STIEN EDLUND 2024, Mei
Anonim

Nadat ze een nieuwe harde schijf hebben gekocht, realiseren sommige gebruikers zich niet eens dat ze deze eerst voor gebruik moeten voorbereiden en vervolgens het besturingssysteem erop moeten installeren, bestanden moeten kopiëren, enzovoort. Een dergelijke voorbereidende procedure is om de schijf te formatteren en vervolgens in logische partities te verdelen.

Hoe hard te splitsen?
Hoe hard te splitsen?

Noodzakelijk

Partitiebeheerprogramma

instructies:

Stap 1

U kunt de harde schijf direct tijdens de installatie van het besturingssysteem in partities verdelen. In Windows Seven OS is het proces als volgt.

Stap 2

Start het installatieproces van het besturingssysteem. Wanneer een venster verschijnt met een lijst van harde schijven die op de pc zijn aangesloten, klikt u op de knop "Schijfinstellingen" - er verschijnen verschillende subitems. Markeer de gewenste harde en klik op de knop "Verwijderen". De schijfnaam verandert in het volgende: "Niet-toegewezen gebied". Markeer het en klik vervolgens op de knop "Maken".

Stap 3

Selecteer de juiste bestandssysteemindeling voor de nog niet geformatteerde en niet-gepartitioneerde harde schijf. Stel de grootte van de partitie in, klik op de knop "Toepassen". Maak op dezelfde manier nog een sectie. Herhaal de handeling indien nodig meerdere keren.

Stap 4

Als u het systeem niet op een nieuwe harde schijf hoeft te installeren, maar het alleen als extra opslagruimte wilt gebruiken, download dan het programma Partition Manager van internet en installeer het op uw pc. Start vervolgens uw computer opnieuw op.

Stap 5

Voer het programma uit. Zoek boven de werkbalk het tabblad "Tovenaars", open het. Selecteer vervolgens het item met de naam "Sectie maken". Tegenover de regel "Power user mode" ziet u een selectievakje waar u het vakje moet aanvinken door met de rechtermuisknop te klikken. Klik volgende.

Stap 6

Specificeer nu de harde waar u een nieuwe partitie moet maken. Klik op de knop "Volgende". Door de schuifregelaar te verplaatsen, stelt u de gewenste grootte in voor de toekomstige lokale schijf. Selecteer het selectievakje naast de regel "Maken als logische partitie" en klik op "Volgende".

Stap 7

Selecteer de bestandssysteemindeling in het geopende venster, geef de letter van het toekomstige volume op, klik op Volgende en vervolgens op Voltooien.

Stap 8

Zoek op de werkbalk de knop "Wijzigingen in behandeling toepassen". Het blijft wachten tot het einde van de procedure voor het maken van een nieuwe sectie.

Aanbevolen: