Hoe Een Jdsl-modem In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Jdsl-modem In Te Stellen
Hoe Een Jdsl-modem In Te Stellen

Video: Hoe Een Jdsl-modem In Te Stellen

Video: Hoe Een Jdsl-modem In Te Stellen
Video: Как соединить ADSL модем от Укртелекома с Wi Fi роутером сетевым кабелем 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel verschillende modellen DSL-modems beschikbaar. Hun belangrijkste verschil ligt in het aantal Ethernet-poorten waarop netwerkkabels zijn aangesloten. Om de modem goed te configureren, is het noodzakelijk om rekening te houden met de vereisten van een bepaalde provider.

Hoe een jdsl-modem in te stellen
Hoe een jdsl-modem in te stellen

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Selecteer een DSL-modem die werkt met het netwerk van uw ISP. Meestal is alleen ondersteuning nodig voor een enkel gegevensoverdrachtsprotocol waarmee de provider werkt. Sluit het gekochte DSL-modem aan op het lichtnet en zet het apparaat aan.

Stap 2

Sluit nu de telefoonkabel aan op de DSL-connector. Om zo'n verbinding te maken is het aan te raden een splitter te gebruiken. Dit apparaat is een DSL-kabelsplitter. Maar de belangrijkste taak is het scheiden van hoge en lage frequenties.

Stap 3

Sluit nu de netwerkkabel aan op de Ethernet-poort. Sluit het andere uiteinde aan op de netwerkadapter van je computer of laptop. Schakel deze hardware in en wacht tot het besturingssysteem is geladen.

Stap 4

Start nu uw webbrowser. Open de instellingeninterface voor uw DSL-modem. Ga naar het WAN-menu. Geef het type gegevensoverdrachtprotocol op. Meestal wordt bij gebruik van een DSL-verbinding het PPPoE-type geselecteerd. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die nodig zijn om autorisatie door te geven op de server van de provider. Sla de instellingen voor dit menu op.

Stap 5

Ga nu naar het menu geavanceerde netwerkinstellingen. Activeer NAT- en DHCP-functies. Houd er rekening mee dat als uw ISP een statisch adres voor de netwerkadapter vereist, het beter is om de DHCP-optie niet te activeren.

Stap 6

Start uw DSL-modem opnieuw op. Koppel het apparaat los van de wisselstroom. Schakel het modem weer in. Wacht tot het apparaat is opgestart en verbinding maakt met de server. Als dit niet automatisch gebeurt, logt u opnieuw in op de webinterface van het DSL-modem. Open het menu Status en klik op de knop Verbinden.

Stap 7

Zorg ervoor dat de computer toegang heeft tot internet. Als dit niet gebeurt, reset dan de parameters van de netwerkadapter die op het DSL-modem is aangesloten. Probeer opnieuw verbinding te maken met internet.

Aanbevolen: