Een Xbox-joystick Aansluiten Op Een Pc

Een Xbox-joystick Aansluiten Op Een Pc
Een Xbox-joystick Aansluiten Op Een Pc
Anonim

Voor zijn Xbox 360-console heeft Microsoft een uniek gamepad-ontwerp ontwikkeld dat door velen wordt beschouwd als het beste dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Het is niet verwonderlijk dat veel gamers pc-exclusives willen spelen met dit apparaat, maar compatibiliteitsproblemen vormen een groot knelpunt.

Een Xbox-joystick aansluiten op een pc
Een Xbox-joystick aansluiten op een pc

Het is nodig

  • -adapter / adapter;
  • -toegang tot internet;

instructies:

Stap 1

Koop een pc-compatibele adapter. De standaardcontroller wordt via een speciale poort (niet USB-standaard) op de settopbox aangesloten, dus je hebt op de een of andere manier een extra apparaat nodig. Voor het draadloze model wordt deze rol gespeeld door de "Xbox 360 Wireless gaming-ontvanger voor Windows", die kan worden gekocht voor 700-1000 roebel; er is een speciale draad voor de bedrade versie van de controller.

Stap 2

Er is geen directe compatibiliteit tussen de Xbox-controller en Windows XP. Om ervoor te zorgen dat de joystick correct wordt herkend, hebt u een stuurprogrammapakket nodig, dat u kunt downloaden van www.windowsgaming.com. Zoek niet naar software op andere diensten om virussen en fraude te voorkomen. Pak het gedownloade archief uit en voer het.exe-bestand uit; volg daarna de instructies van het installatieprogramma om de software te installeren.

Stap 3

Voor Windows 7 / Vista zijn geen stuurprogramma's vereist. Zodra je de gamepad in de USB-poort van de computer steekt, wordt het apparaat automatisch herkend (rechtsonder in het scherm verschijnt een melding over de aansluiting van de gamepad). Als dit niet gebeurt (er wordt een uitgeklede versie van het besturingssysteem gebruikt), moet de software voor de gamepad nog worden geïnstalleerd.

Stap 4

Niet alle games herkennen de Xbox-controller. Als je pre-Xbox360-producten start (zoals "Crimsonland" of "Thief 3"), zal je controller niet of niet correct werken. Dit komt door de wijziging in de compatibiliteitsstandaard die plaatsvond in 2005-7. Om dit probleem op te lossen, moet u een van de emulatorprogramma's downloaden, waarmee u de joystick als een ouder model kunt "presenteren".

Stap 5

Als u niet in de gelegenheid bent om een ​​adapter voor een pc aan te schaffen, kunt u altijd exclusief een computergamepad kopen. Microsoft heeft een exacte kopie van de consolecontroller op de pc-markt uitgebracht; bovendien hebben externe firma's zeer degelijke en goedkopere kopieën gemaakt.

Populair per onderwerp