Hoe Computercomponenten Te Kapitaliseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Computercomponenten Te Kapitaliseren?
Hoe Computercomponenten Te Kapitaliseren?

Video: Hoe Computercomponenten Te Kapitaliseren?

Video: Hoe Computercomponenten Te Kapitaliseren?
Video: Hoe werkt een computer? 2024, April
Anonim

Computers, evenals componenten daarvoor, zijn een onmisbaar onderdeel van de inkoop van elke organisatie, aangezien geen enkel bedrijf nu zonder kan. Hoe computers op de juiste manier kopen voor boekhouding?

Hoe computercomponenten te kapitaliseren?
Hoe computercomponenten te kapitaliseren?

instructies:

Stap 1

Bepaal hoe de computer en accessoires zijn gekocht om de computerapparatuur correct te kapitaliseren. Als alle componenten en extra randapparatuur tegelijkertijd zijn gekocht, moet de computer worden geteld als één voorraaditem in vaste activa, omdat geen van de samenstellende onderdelen afzonderlijk kan werken. Als u ervoor kiest om de computerhardware apart te kapitaliseren, kunt u worden beschuldigd van belastingontduiking.

Stap 2

Overweeg ook extra apparaten als u een printer of scanner hebt gekocht - neem ze op in een enkel inventarisitem, aangezien deze apparaten niet werken zonder een computer.

Stap 3

Houd er rekening mee dat nadat de computer in gebruik is genomen, deze kan worden geüpgraded. U heeft er bijvoorbeeld een modem of printer op gekocht en aangesloten. In dit geval is het niet nodig om het toe te voegen aan de set op de computer om het randapparaat voor de computer te kapitaliseren. De modem (printer) en de computer zijn op verschillende tijdstippen geregistreerd, dus combineren is niet nodig.

Stap 4

Rechtvaardig deze boekhouding met de norm 'Verantwoording van vaste activa', die zegt dat wanneer onderdelen van een object verschillen in termen van gebruiksduur, elk onderdeel als een zelfstandig voorraadobject kan worden verantwoord. De mate van uitbuiting wordt door de organisatie zelf bepaald. Het kan bijvoorbeeld worden ingesteld voor een periode van 12 maanden. Als de levensduur van een pc en een printer bijvoorbeeld 12 maanden verschilt, activeer ze dan als afzonderlijke voorraaditems.

Stap 5

Houd als volgt de kosten van uw onderdelen bij wanneer u onderdelen vervangt of uw computer repareert. Bij het vervangen van een kapot of verloren onderdeel is dit de reparatie die wordt uitgevoerd om de computer in werkende positie te houden. Daarom worden dergelijke kosten ten laste genomen. De kosten van het nieuwe onderdeel zullen tijdens de reparatieperiode worden opgenomen onder Overige kosten. En het vervangen van een werkend onderdeel door een moderner onderdeel wordt als een upgrade beschouwd.

Stap 6

Een gedeeltelijke liquidatie van een vast activum uitvoeren, d.w.z. formaliseren van de verwijdering van het oude deel, en weerspiegelen vervolgens de modernisering. Dat wil zeggen dat de kosten van een pc eerst worden verlaagd en vervolgens worden verhoogd. Het oude onderdeel kunt u het beste weggooien als u het later niet meer gaat gebruiken.

Aanbevolen: