Een Printer Installeren

Inhoudsopgave:

Een Printer Installeren
Een Printer Installeren

Video: Een Printer Installeren

Video: Een Printer Installeren
Video: Vu0026A Hoe installeer ik een WiFi printer 2024, Mei
Anonim

Het installatieproces van printer naar computer begint door de printer met een kabel op de computer aan te sluiten. Daarna moet u het installatieproces starten door het stuurprogrammabestand uit te voeren. Als het op de cd staat, start de installatie automatisch. Als het stuurprogrammabestand van internet is gedownload, moet het handmatig worden uitgevoerd.

Om de printer te installeren heb je een kabel en een driverbestand nodig
Om de printer te installeren heb je een kabel en een driverbestand nodig

Heb je je printer al op je computer aangesloten? Zo ja, dan weet u al dat deze operatie gepaard kan gaan met enkele moeilijkheden. Wat heb je nodig om de printer succesvol te installeren?

Wat is printerconfiguratie

Om de printer te installeren, moet u deze met een kabel op uw computer aansluiten. De overgrote meerderheid van de modellen van moderne printers die bedoeld zijn voor thuisgebruik, zijn aangesloten op een computer met een USB-kabel.

Aansluiten met een kabel is niet voldoende. Om de computer de printer te laten herkennen en ermee te laten communiceren, moet u het printerstuurprogramma installeren. Een stuurprogramma is speciale software die door de printerfabrikant wordt geleverd.

Waar vind je de chauffeur

Fabrikanten bundelen printers meestal met de stuurprogramma's en andere software die ze nodig hebben om te werken. Bij de printer wordt meestal een cd-rom meegeleverd.

Bij het aansluiten van de printer moet deze schijf in de schijf van de computer worden geplaatst en het installatieproces starten volgens de aanwijzingen die op het computerscherm verschijnen. Doorgaans begint de installatie in de modus zonder toezicht nadat de schijf in het station is geplaatst.

Sommige fabrikanten schrijven stuurprogramma's niet op een cd, maar op een speciaal station in de printer. In dit geval hoeft de gebruiker de printer alleen met een kabel op de computer aan te sluiten. Na het inschakelen van de printer vindt de installatie plaats in de automatische modus.

Als er geen bestuurder is

Hoe sluit ik een printer aan als het stuurprogramma niet beschikbaar is? Deze situatie kan optreden als de schijf verloren is gegaan. Bovendien kan het stuurprogramma verouderd zijn en niet werken met nieuwere versies van het besturingssysteem.

Er is een groot aantal sites op internet die aanbieden om verschillende programma's en stuurprogramma's te downloaden voor allerlei soorten apparaten, inclusief printers. Het kan gevaarlijk zijn om de diensten van dergelijke sites te gebruiken - onder het mom van stuurprogramma's kunnen er schadelijke programma's zijn die virussen bevatten.

Als u besluit een gok te wagen en een printerstuurprogramma van zo'n site te downloaden, moet u voorzichtig zijn. Het is belangrijk om een betrouwbare antivirus te hebben met up-to-date databases. Hij zal waarschuwen als de site als onveilig wordt beschouwd. Het gedownloade bestand moet worden gecontroleerd op virussen.

Er is een veiligere en betrouwbaardere manier om een stuurprogramma te vinden om uw printer te installeren. De meeste fabrikanten plaatsen stuurprogramma's voor hun apparaten op hun websites. Het volstaat om het vereiste model te vinden in de lijst in het overeenkomstige gedeelte van de site.

De website van de fabrikant bevat meestal stuurprogramma's voor verschillende versies van besturingssystemen. Als het stuurprogramma dat bij uw printer is geleverd toen u het kocht verouderd is, kunt u de bijgewerkte versie daar vinden.

Hoe start ik de installatie van het van internet gedownloade stuurprogramma? Door met de linkermuisknop op dit bestand te dubbelklikken, wordt het automatische installatieproces gestart. Het enige dat u hoeft te doen, is de aanwijzingen volgen die verschijnen en op tijd op "Volgende" drukken.

Om de printer te installeren heb je dus een kabel en een driver nodig. Sluit de printer met een kabel aan op de computer en start het installatieproces van het stuurprogramma. Na een paar minuten wachten is de printer klaar voor gebruik.

Aanbevolen: