Hoe Een Dvd-rom Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dvd-rom Te Plaatsen
Hoe Een Dvd-rom Te Plaatsen

Video: Hoe Een Dvd-rom Te Plaatsen

Video: Hoe Een Dvd-rom Te Plaatsen
Video: Как подключить оптический привод (DVD привод) к компьютеру 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig wordt een verscheidenheid aan materialen op dvd's gedistribueerd, van films tot Linux-distributies. Als uw computer een schijf heeft die deze indeling niet ondersteunt, kunt u deze vervangen door een andere die dit wel ondersteunt.

Hoe een dvd-rom te plaatsen
Hoe een dvd-rom te plaatsen

instructies:

Stap 1

Selecteer een schijf op basis van de volgende overwegingen:

- voor welke computer het bedoeld is: desktop of laptop;

- welke interface wordt gebruikt door de oude schijf: IDE of SATA;

- moet hij dvd's kunnen schrijven of alleen lezen;

- of het intern of extern moet zijn.

Stap 2

De eenvoudigste manier om een externe schijf aan te sluiten. Sluit hem gewoon aan op een beschikbare USB-poort. Als het werkt in combinatie met een laptop of netbook, gebruik dan een USB-hub met een eigen voeding. Zo'n schijf werkt niet in DOS.

Stap 3

Om de ingebouwde opslag in uw desktopcomputer te installeren, moet u eerst de stroom naar de computer loskoppelen. Koppel beide kabels los van de oude schijf en onthoud hoe ze waren aangesloten. Verwijder de schroeven, trek de oude schijf eruit. Verplaats op de nieuwe drive, als deze van IDE-standaard is, de Master-Slave-Cable select-jumper naar dezelfde positie als op de oude. Plaats de nieuwe schijf, zet deze vast en sluit vervolgens beide connectoren opnieuw aan op dezelfde manier als waarop ze op de oude waren aangesloten.

Stap 4

Voordat de schijf wordt geïnstalleerd, moet de laptop niet alleen worden uitgeschakeld, maar ook de batterij worden verwijderd. Gebruik een speciale vergrendeling (of twee van dergelijke vergrendelingen, afhankelijk van het ontwerp van de machine), koppel de speciale cassette los met een drive. Verwijder de vier schroeven en schuif de drive vervolgens uit de cassette. Plaats de nieuwe schijf en zet deze vast met dezelfde schroeven. Vervang de cassette door de nieuwe drive. Zorg ervoor dat deze weer vastzit met de vergrendeling (of twee vergrendelingen). Het is niet mogelijk om op deze manier een optische drive in een netbook te installeren.

Stap 5

Als de laptop is geüpgraded, vervangt u de batterij. Zet de machine aan en controleer of de nieuwe schijf werkt. Probeer zowel twee of drie media van elk van de ondersteunde formaten te lezen en te schrijven om ervoor te zorgen dat de schijf volledig functioneel is.

Aanbevolen: