USB-ventilator - Ideaal Voor Systeemkoeling

Inhoudsopgave:

USB-ventilator - Ideaal Voor Systeemkoeling
USB-ventilator - Ideaal Voor Systeemkoeling

Video: USB-ventilator - Ideaal Voor Systeemkoeling

Video: USB-ventilator - Ideaal Voor Systeemkoeling
Video: USB гибкий мини-вентилятор Xiaomi Copy Fan 2024, Mei
Anonim

Met een draagbare USB-ventilator kunt u uw computer of laptop effectief koelen, terwijl u de temperatuur van de processor, videokaart en andere elementen verlaagt. Om het te installeren, hoeft u het apparaat alleen maar aan te sluiten via de USB-connector.

USB-ventilator is ideaal voor systeemkoeling
USB-ventilator is ideaal voor systeemkoeling

Waarom heb je een USB-ventilator nodig?

Elke zomer klagen computer- en laptopgebruikers over constante oververhitting van hun apparaten. Ze denken er zelfs aan om extra koelers voor de systeemeenheid of een koelpad voor een laptop te kopen. Maar dergelijke opties zijn te duur, bovendien moet u in het geval van koelers mogelijk ook uw systeemeenheid naar een servicecentrum brengen (niet iedereen weet hoe u zelf een nieuwe koeler moet schroeven).

Een eenvoudigere oplossing voor dit probleem is het kopen van een apparaat zoals een USB-ventilator. Daarnaast is dit toestel voordeliger in vergelijking met dezelfde ingebouwde ventilatoren en koelers. Als de ventilator correct is geïnstalleerd, zal het koelsysteem verbeteren, waardoor de unit stabieler en efficiënter kan werken.

Wat voor USB-koelers zijn er?

Voor laptopcomputers, d.w.z. laptops worden speciale koelsystemen ontwikkeld. In feite is dit een standaard met ingebouwde koelelementen. Er kunnen meerdere kleine ventilatoren of één grote USB-ventilator worden geïnstalleerd. Door het werk van koelkoelers wordt lucht gecreëerd die naar de onderkant van de laptop stroomt, wat leidt tot een verlaging van de temperatuur van de processor, videokaart en vooral het toetsenbord. Werken met sneltoetsen is niet erg prettig.

Soms worden in dergelijke stands extra "chips" zoals LED's geïnstalleerd om een stijlvoller uiterlijk te krijgen of glow in the dark. Extra poorten kunnen ook worden geïntegreerd voor gebruikersgemak.

De USB-ventilator kan ook voor computers worden gebruikt. Onder zware belasting worden de componenten van de systeemeenheid erg heet en geforceerde koeling zal hun werk helpen stabiliseren. Hoe krachtiger de pc en hoe vaker de computer wordt geladen (bijvoorbeeld bij veeleisende games), hoe meer hij opwarmt. Daarom zal in de zomer een extra koeler erg handig zijn. Om hem aan te sluiten wordt de interne connector van het moederbord gebruikt, waarop je een USB-koeler kunt aansluiten.

Bovendien kan zo'n USB-ventilator buiten worden geïnstalleerd. In de zomer is een pc-gebruiker bijvoorbeeld hot en om geen dure ventilator of airconditioner te kopen, kun je twee vliegen in één klap slaan en een USB-koeler kopen. Dergelijke ventilatoren zijn groot genoeg om naast de computer te plaatsen, terwijl de systeemeenheid zal afkoelen en de persoon een aangenaam briesje zal voelen. Ze zijn enorm populair geworden bij gewone gebruikers, omdat ze bijna geen ruis maken, maar het effect van hun werk is zeer merkbaar.

Aanbevolen: