Wat Is Winchester?

Inhoudsopgave:

Wat Is Winchester?
Wat Is Winchester?

Video: Wat Is Winchester?

Video: Wat Is Winchester?
Video: Is Winchester one of the best places to live in the UK? 2024, Mei
Anonim

Een Winester of Child Drive is een apparaat dat is ontworpen om informatie op te slaan. De meeste harde schijven werken volgens het principe van magnetische opname. Deze apparaten zijn de belangrijkste opslagelementen in de meeste personal computers.

Wat is Winchester?
Wat is Winchester?

instructies:

Stap 1

Harde schijven gebruiken platen die zijn gecoat met een ferromagnetisch metaal. Omdat de koppen die bedoeld zijn voor het lezen van informatie het oppervlak van de platen niet raken, kunnen moderne harde schijven lang werken zonder dat ze vervangen hoeven te worden. Gewoonlijk is de harde schijf geïnstalleerd in de computersysteemeenheid.

Stap 2

Harde schijven onderscheiden zich door de interfaces die worden gebruikt om ze te maken. De meeste moderne harde schijven hebben de volgende typen interfaces: ATA (IDE), SATA, SCSI en eSATA. De overgrote meerderheid van harde schijven is 3,5 of 2,5 inch breed. Dit is typisch voor respectievelijk stationaire computers en laptops. Deze standaarden maken het gemakkelijker om de harde schijf en harde schijf in de behuizing van de systeemeenheid te plaatsen.

Stap 3

Wat betreft de capaciteit van harde schijven, op dit moment kunt u modellen vinden met een volume tot 4-5 Terabytes. Relatief oude modellen harde schijven met ATA-interface werden geproduceerd in volumes van 20, 40 en 80. Soms vindt u IDE-harde schijven met een volume van 140 GB. De meeste moderne computers gebruiken SATA harde schijven.

Stap 4

Een ander belangrijk kenmerk van een harde schijf is de overdrachtssnelheid. Computerprestaties kunnen rechtstreeks afhankelijk zijn van deze indicator. Gewoonlijk wordt dit kenmerk geassocieerd met de rotatiesnelheid van de spindels die informatie lezen, en de kenmerken van de methoden voor het schrijven van gegevens.

Stap 5

Er zijn momenteel drie grote fabrikanten van harde schijven. Dit zijn Toshiba, Seagate en Western Digital. Ondanks de interne verschillen tussen harde schijven, stoten al deze apparaten een bepaalde hoeveelheid geluid uit. U kunt het niveau verlagen met behulp van de programmamethode. Soms worden speciale rubberen kussens gebruikt om trillingen van de harde-schijfbevestigingen te voorkomen.

Aanbevolen: