Hoe Het Aantal USB-slots Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aantal USB-slots Te Vergroten
Hoe Het Aantal USB-slots Te Vergroten

Video: Hoe Het Aantal USB-slots Te Vergroten

Video: Hoe Het Aantal USB-slots Te Vergroten
Video: How to increase the capacity of your USB ports. 2024, Mei
Anonim

Gemak en gebruiksgemak van de USB-interface is bekend. Onlangs hebben op veel computers zelfs het toetsenbord en de muis geen afzonderlijke connectoren, maar zijn ze via USB aangesloten. Dit is handig, maar soms zijn er niet genoeg USB-slots.

Hoe het aantal USB-slots te vergroten
Hoe het aantal USB-slots te vergroten

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier
  • - USB-controller voor PCI-slot
  • - USB-hub

instructies:

Stap 1

Als uw computer niet genoeg USB-poorten heeft om randapparatuur aan te sluiten, kunt u hun aantal op verschillende manieren vergroten. Bij het kiezen van deze methoden moet u rekening houden met de configuratie van de computer die u heeft.

Stap 2

Voor desktops raden we aan om een optionele USB-controllerkaart te installeren. Deze controllers worden aangesloten op een vrij PCI-slot, ze kunnen meerdere externe USB-connectoren hebben, evenals een interne. De interne connector kan worden aangesloten op de USB-aansluiting aan de voor- of zijkant van de computerbehuizing, op het paneel van een kaartlezer die in de behuizing is gemonteerd, of kan worden aangesloten op extra randapparatuur zoals een USB-geluidskaart.

Stap 3

PCI USB-controllers zijn eenvoudig aan te schaffen. Hun prijs is ongeveer 350 roebel. Deze apparaten zijn volledig Plug and Play-compatibel. Soms bevat de doos met de controller een schijf met fabrieksstuurprogramma's ervoor, maar meestal herkennen besturingssystemen, te beginnen met Windows XP, dergelijke apparaten zelf en werken ze er correct mee zonder extra installatie.

Stap 4

Let bij de aanschaf van USB-controllers goed op tot welke standaard dit type USB behoort. Apparaten die zich richten op de USB 2.0-standaard zullen vrijwel zeker niet werken met USB 1.0. Ook moet worden opgemerkt dat apparaten voor de USB 1.2-standaard en ouder niet meer beschikbaar zijn. Maar als je je oude favoriete camera of speler moet aansluiten, dan heb je de bijbehorende controller nodig.

Stap 5

Als u een laptop bezit, is de aanschaf van een USB-hub een acceptabele oplossing. Een USB-hub, of, zoals het soms wordt genoemd, een USB-hub, is een draagbaar extern apparaat dat met een standaardkabel wordt aangesloten op de USB-poort van een computer. Op de body van de splitter bevinden zich verschillende USB-slots, waarop u extra apparaten kunt aansluiten.

Stap 6

De USB-hub vereist geen extra stuurprogramma's voor installatie. De prijzen hiervoor zijn ongeveer gelijk aan de prijzen voor interne controllers. Het externe ontwerp van USB-hubs is anders en soms erg origineel.

Aanbevolen: