Geluid Van Het Moederbord Aansluiten

Inhoudsopgave:

Geluid Van Het Moederbord Aansluiten
Geluid Van Het Moederbord Aansluiten

Video: Geluid Van Het Moederbord Aansluiten

Video: Geluid Van Het Moederbord Aansluiten
Video: How to connect 5.1 Speakers | Motherbroad | PC | Computer 2024, Mei
Anonim

Als je nog geen aparte geluidskaart hebt gekocht, of als je een laptop hebt in plaats van een pc, moet je misschien geluid aansluiten van de geluidskaart die in het moederbord is ingebouwd. Op moderne moederborden hebben dergelijke ingebouwde geluidskaarten een zodanig niveau bereikt dat ze bijna op geen enkele manier onderdoen voor discrete geluidsoplossingen. Zelfs ondersteuning voor 8-kanaals audio van de kant van geïntegreerde audio-oplossingen is niet langer iets bijzonders.

Geluid van het moederbord aansluiten
Geluid van het moederbord aansluiten

Noodzakelijk

  • - Computer (laptop) met Windows-besturingssysteem;
  • - moederbord met ingebouwde geluidskaart;
  • - drivers voor de ingebouwde geluidskaart;
  • - geluidsluidsprekers.

instructies:

Stap 1

Installeer eerst de stuurprogramma's voor de ingebouwde geluidskaart. Zoek de schijf die bij je moederbord is geleverd, deze zou alles moeten bevatten wat je nodig hebt, inclusief deze stuurprogramma's. De installatie van geluidsstuurprogramma's gebeurt bijna automatisch - plaats de schijf gewoon in het station, klik op de regel die verantwoordelijk is voor de installatie en volg de instructies op het scherm. De installatiewizard zal u vragen om de voorwaarden van de licentieovereenkomst te accepteren, ermee akkoord te gaan, op "Volgende" te klikken en te wachten tot de installatie is voltooid, waarna u uw computer of laptop opnieuw start.

Stap 2

Nadat Windows is opgestart, wacht u terwijl het systeem een nieuw apparaat (dat wil zeggen uw geluidskaart) detecteert en er stuurprogramma's op installeert. Uiteindelijk zou er een bericht moeten verschijnen waarin staat dat het apparaat is geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Stap 3

Steek de luidsprekerkabel in de connector van de geluidskaart. Als dit stereoluidsprekers zijn, hoeft u slechts één draad aan te sluiten. Als het een 6- of 8-kanaals audiosysteem is, kunnen er meerdere draden zijn. Als je een computer hebt, zijn de connectoren van de geluidskaart meestal geverfd. Groene of lichtgroene kleur markeert de ingang voor stereoluidsprekers en middenluidsprekers in het geval van een meerkanaals audiosysteem. Het zou geen probleem moeten zijn om de juiste connector te vinden, sluit gewoon de juiste draad aan. In een meerkanaals audiosysteem zijn alle draden die op de geluidskaart zijn aangesloten meestal in dezelfde kleur gekleurd als de connectoren op de geluidskaart.

Stap 4

Als je een laptop hebt, kan de connector van de geluidskaart elke kleur hebben. Om u niet te vergissen, raadpleeg de gebruikershandleiding, of u kunt muziek op de laptop aanzetten en afwisselend de stekker in verschillende connectoren erop steken totdat u een geluid hoort. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u de stekker in de verkeerde connector steekt, omdat dit de laptop op geen enkele manier schaadt.

Aanbevolen: