Het Standaardlettertype Instellen

Inhoudsopgave:

Het Standaardlettertype Instellen
Het Standaardlettertype Instellen

Video: Het Standaardlettertype Instellen

Video: Het Standaardlettertype Instellen
Video: 5. - Een standaard lettertype instellen (Nieuwe Editor) 2024, Mei
Anonim

Als je met de teksteditor Microsoft Office Word 2007 hebt gewerkt, dan weet je dat deze versie veel innovaties heeft die iemand leuk vond, maar iemand kon ze niet accepteren, als gevolg daarvan keerden ze terug naar versie 2003. Het belangrijkste nadeel, volgens de mening Voor degenen die niet van Office 2007-innovaties hielden, verander het standaardlettertype in Calibri. Aan de ene kant is het lettertype mooi, aan de andere kant is de regelafstand vrij groot, wat het bewerken van de standaardstijl in MS Word 2007 maakt.

Het standaardlettertype instellen
Het standaardlettertype instellen

Noodzakelijk

MS Word 2007-software

instructies:

Stap 1

Een standaard teksteditorstijl is opgenomen in het sjabloonbestand Normal.dotm. Wanneer u dit bestand bewerkt, kunt u de instellingen volledig wijzigen. Om het bekende lettertype Verdana of Times New Roman in te stellen, moet u een teksteditor starten en naar het hoofdtabblad gaan. Let in dit tabblad op de groep "Stijlen". In de rechterbenedenhoek van deze groep bevindt zich een kleine pijlknop. Nadat u op deze knop hebt geklikt, ziet u het stijlpaneel.

Stap 2

Dit paneel heeft 3 knoppen: "New Style", "Style Inspector" en "Style Control". Klik op de knop Stijlen beheren. In het geopende venster ziet u respectievelijk de instellingen voor de huidige stijl, deze kunnen in dit venster worden gewijzigd.

Stap 3

Om een specifieke stijl te wijzigen, selecteert u een van de stijlen in dit venster. Klik op de knop "Wijzigen", een nieuw venster wordt geopend. Hier kunt u de waarde van het geselecteerde lettertype wijzigen. Selecteer een lettertype in de vervolgkeuzelijst. Bij het kiezen van een nieuw lettertype verdwijnt het oude lettertype automatisch uit de instellingen van deze stijl. U kunt ook de stijl, grootte, spatiëring en andere parameters van dit lettertype bewerken.

Stap 4

Om de aangebrachte wijzigingen op te slaan, vinkt u het vakje aan naast "In nieuwe documenten die deze sjabloon gebruiken". Klik op de OK-knop.

Aanbevolen: