Hoe U Uw Bureaubladpictogrammen Kunt Ordenen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Bureaubladpictogrammen Kunt Ordenen
Hoe U Uw Bureaubladpictogrammen Kunt Ordenen

Video: Hoe U Uw Bureaubladpictogrammen Kunt Ordenen

Video: Hoe U Uw Bureaubladpictogrammen Kunt Ordenen
Video: Starten met Windows 10: Bureaubladpictogrammen 2024, Mei
Anonim

In alle versies van de Windows-familie kunt u snelkoppelingen naar systeemcomponenten, applicaties en documenten op het bureaublad rangschikken in overeenstemming met de gebruikersvoorkeuren. Elk van de laatste drie varianten van dit besturingssysteem biedt een keuze uit dezelfde set opties voor het organiseren van pictogrammen, er zijn slechts kleine verschillen in het organiseren van toegang tot de overeenkomstige instellingen van het besturingssysteem.

Uw bureaubladpictogrammen ordenen
Uw bureaubladpictogrammen ordenen

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de bureaubladachtergrond van uw besturingssysteem. Als dit besturingssysteem Windows XP is, bevat het vervolgkeuzemenu de sectie "Pictogrammen schikken". Plaats de muisaanwijzer erop en selecteer in de subsectie die verschijnt een van de opdrachten voor het organiseren van snelkoppelingen - op naam, grootte, bestandstype en datum van wijziging.

Stap 2

Vink het vakje aan naast "Uitlijnen op raster" in hetzelfde gedeelte van het contextmenu als u wilt dat Explorer (deze is verantwoordelijk voor de werking van bureaubladelementen) snelkoppelingen strikt langs onzichtbare lijnen van rijen en kolommen uitlijnt.

Stap 3

Selecteer "automatisch" allemaal in dezelfde sectie als u Explorer vertrouwt om de snelkoppelingen naar eigen inzicht in te delen. In dit geval worden pictogrammen van boven naar beneden en van links naar rechts opgebouwd in de volgorde waarin ze aan het bureaublad zijn toegevoegd.

Stap 4

Schakel het selectievakje naast 'Bureaubladpictogrammen weergeven' uit als u niet wilt dat pictogrammen de achtergrondafbeelding bedekken.

Stap 5

Als u een later Windows-besturingssysteem gebruikt, vindt u het gedeelte Pictogrammen schikken niet in het contextmenu van het bureaublad. De instellingen die de criteria voor het bestellen van snelkoppelingen definiëren, worden hier geplaatst in een sectie genaamd "Sorteren". Er zijn ook vier opties in deze sectie - op naam, grootte, bestandstype en wijzigingsdatum.

Stap 6

Vouw het gedeelte "Weergave" van het bureaubladcontextmenu van Windows 7 of Windows Vista uit om toegang te krijgen tot de pictogrambeheerfuncties die worden beschreven in stap twee, drie en vier. Alleen hun plaatsing in het menu is gewijzigd en het effect dat wordt veroorzaakt door het selecteren van de bijbehorende functie blijft hetzelfde als beschreven in deze drie stappen.

Aanbevolen: