Hoe U Uw Muziek Kunt Ordenen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Muziek Kunt Ordenen
Hoe U Uw Muziek Kunt Ordenen

Video: Hoe U Uw Muziek Kunt Ordenen

Video: Hoe U Uw Muziek Kunt Ordenen
Video: Spotify afspeellijsten organiseren 2024, Mei
Anonim

Het is niet altijd gemakkelijk om het gewenste album of nummer op de computer te vinden tussen de enorme hoeveelheid mappen met audiobestanden. Vaak hebben muziekbestanden niet de nodige attributen waarmee mediaspelerprogramma's muziek in hun bibliotheek organiseren, en dit is precies de sleutel om volledige "muzikale" orde op de computer te brengen.

Hoe u uw muziek kunt ordenen
Hoe u uw muziek kunt ordenen

instructies:

Stap 1

Als uw computer enkele tientallen gigabytes aan muziek heeft verzameld, bereid u dan voor op serieus en langdurig werk, en als u net bent begonnen met het verzamelen van uw mediabibliotheek, dan zult u sneller klaar zijn. Begin met het sorteren van uw bestaande nummers in afzonderlijke mappen. Dit kunnen albums van artiesten, verzamelingen van genres of onderwerpen zijn. Als u klaar bent met dit werk, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2

Zoek op internet naar album- en compilatiehoezen. Dit kunnen zowel officiële afbeeldingen zijn als afbeeldingen naar keuze. Maar vergeet niet dat u vervolgens door deze covers navigeert in uw muziekbibliotheek, dus de afbeelding moet informatief zijn, of u moet de juiste tekst erop toepassen in een beschikbare grafische editor.

Stap 3

In de volgende stap van het werk heb je een editor nodig voor ID3-tags voor MP3-bestanden. Met behulp van een dergelijk programma kunt u uw omslag in de muziekcomposities van elke afzonderlijke map "naaien" en beschrijvingen toevoegen voor de bestanden waarmee het mediaspelerprogramma ze in zijn bibliotheek zal sorteren. Gebruik het Mp3Tag-programma, dat gratis kan worden gedownload op de officiële website op www.mp3tag.de

Stap 4

Start de applicatie na installatie, sleep de eerste map erin, selecteer alle bestanden, voeg een albumhoes toe en voer de juiste tekst in de velden Albumartiest en Albumnaam in. De rest van de velden kunnen ongewijzigd worden gelaten om niet te veel tijd aan dit werk te verspillen. Klik op de knop "Opslaan" en ga naar een andere map. Volg dezelfde stappen voor alle muziekmappen.

Stap 5

Als u klaar bent met het bewerken van de ID3-tags, heeft u een vrijwel voltooide muziekbibliotheek. En om gemakkelijk naar muziek te zoeken en de gewenste nummers en albums erin af te spelen, heb je een geavanceerde mediaspeler nodig, bijvoorbeeld iTunes van Apple. Download het programma op de officiële website op www.apple.com en start het op uw computer

Stap 6

Sleep alle mappen één voor één naar het gedeelte "Muziek" en je zult zien hoe je muziekcollectie verandert in een handige en mooie lijst met albums. In iTunes kun je de weergave van je muziekcollectie wijzigen, snel een nummer of artiest vinden en beginnen met spelen. Nu is je muziek perfect in orde!

Aanbevolen: