Hoe Autorun-bestanden Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Autorun-bestanden Uit Te Schakelen
Hoe Autorun-bestanden Uit Te Schakelen

Video: Hoe Autorun-bestanden Uit Te Schakelen

Video: Hoe Autorun-bestanden Uit Te Schakelen
Video: How to Make an Autorun.inf File [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

Het uitschakelen van de autorun-functie in alle versies van Windows is meestal te wijten aan veiligheidsproblemen, aangezien veel virustoepassingen het autorun.inf-bestand gebruiken om zichzelf automatisch te starten. De procedure vereist geen speciale kennis of de betrokkenheid van aanvullende programma's.

Hoe autorun-bestanden uit te schakelen
Hoe autorun-bestanden uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Gebruik de door Microsoft aanbevolen veiligste methode om het automatisch afspelen van verwisselbare media uit te schakelen met behulp van de Groepsbeleid-editor. Om dit te doen, roept u het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en voert u de waarde van gpedit.msc in het tekstveld van de zoekbalk in. Bevestig de scan door op de functietoets Enter te drukken en autoriseer de geselecteerde actie door op de knop "Toestaan" in het geopende systeempromptvenster te drukken (voor Windows Vista / XP).

Stap 2

Vouw het knooppunt Lokale computer uit en navigeer naar de groep Computerconfiguratie. Vouw de koppeling Beheersjablonen uit en open het gedeelte Windows-componenten. Selecteer het onderdeel "Autorun-beleid" en vouw het item "Autorun uitschakelen" in het gedeelte "Details" uit door te dubbelklikken (voor Windows Vista / XP).

Stap 3

Gebruik de optie "Ingeschakeld" en vink het selectievakje "Alle schijven" aan. Bevestig het opslaan van de autorun-instellingen en pas de aangebrachte wijzigingen toe door het computersysteem opnieuw op te starten (voor Windows Vista / XP).

Stap 4

Gebruik het hulpprogramma "Register-editor" om de autorun-functie voor alle verwisselbare media in Windows versie 7 uit te schakelen. Open hiervoor het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Voer de waarde regedit in de regel "Openen" in en bevestig de lancering van de geselecteerde tool door op de knop OK te klikken.

Stap 5

Vouw de tak HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionpoliciesExplorer uit en open het contextmenu van de NoDriveTypeAutorun-sleutel door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Wijzigen" op en voer de waarde 0xFF in de regel "Waarde" in. Bevestig het opslaan van de parameters door op OK te klikken en verlaat het editorprogramma. Pas uw wijzigingen toe door uw computer opnieuw op te starten (voor Windows 7).

Aanbevolen: