Hoe De Cursor Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Cursor Uit Te Schakelen?
Hoe De Cursor Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Cursor Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Cursor Uit Te Schakelen?
Video: How to Disable Or Enable Laptop Touchpad Laptop Mouse 2024, Mei
Anonim

Bij het invoeren van tekst vanaf het toetsenbord in welke vorm dan ook, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de gebruikelijke afbeelding van de cursorpijl is vervangen door een dunne verticale streep. Ondertussen is de gewijzigde cursor in kleine tekstinvoervelden nog steeds overbodig.

Hoe de cursor uit te schakelen?
Hoe de cursor uit te schakelen?

Noodzakelijk

Cursor Hider-software

instructies:

Stap 1

Met behulp van het Cursor Hider-programma kunt u de parameters van de aanwijzerweergave regelen, d.w.z. verberg het indien nodig. U kunt dit hulpprogramma downloaden via de volgende link https://www.softexe.com/cursorhider.html. Klik op de gedownloade pagina op het bovenste menu-item Download en klik vervolgens op de ankerlink cursorhider.exe. Installeer het programma en voer het uit door te dubbelklikken op het pictogram op het bureaublad.

Stap 2

Na het starten van het programma verschijnt een pictogram met de afbeelding van een standaard muisaanwijzer in Windows-systemen in het systeemvak. Als u het hulpprogramma uitvoert, zijn de instellingen die u nodig hebt al automatisch ingeschakeld. Open een tekstdocument en begin met het typen van de eerste zin. Let op de cursor, deze verdwijnt de eerste keer dat u op de toets drukt. Om het opnieuw te gebruiken, moet u de muis bewegen.

Stap 3

Om de een of andere reden moet u het programma mogelijk een tijdje uitschakelen. Het is helemaal niet nodig om het proces volledig uit het geheugen te verwijderen, klik op het programmapictogram en activeer de optie om het programma tijdelijk uit te schakelen met de opdracht Uitschakelen. Het programmapictogram zal niet uit het systeempictogram verdwijnen, maar het ziet eruit als een doorgestreepte aanwijzer.

Stap 4

Om naar de programma-instellingen te gaan, klikt u op het pictogram en vervolgens op het item Opties, of wanneer het programmamenu verschijnt, drukt u op de toetsencombinatie alt="Afbeelding" + O (Latijn). Ga in het geopende venster naar het tabblad Cursor Hider, waarop u de vakjes tegenover de Verberg aanwijzer en Verberg muis-items moet aanvinken. U kunt ook de tijdsintervallen instellen waarna de muiscursor automatisch van uw scherm verdwijnt. Bij het lezen van bijvoorbeeld de tekst van een e-book of artikel gebruik je de muis niet. Zodat u er geen last van heeft, is het raadzaam om tijdens het lezen de waarde van de vervolgkeuzelijst te wijzigen van 1-2 seconden in 5-6.

Stap 5

Wat betreft de instellingen van het programma zelf, dat de cursor verbergt, daar eindigden ze. Op andere tabbladen vindt u instellingen voor aanvullende parameters, bijvoorbeeld het starten van applicaties door sneltoetsen in te drukken, enz., die niet elke gebruiker nodig heeft.

Aanbevolen: