Com-poorten Vrijmaken

Inhoudsopgave:

Com-poorten Vrijmaken
Com-poorten Vrijmaken

Video: Com-poorten Vrijmaken

Video: Com-poorten Vrijmaken
Video: Variabele vrijmaken bij hogeremachtswortelformules - WiskundeAcademie 2024, Mei
Anonim

Vaak verschijnt er bij het uitvoeren van bepaalde handelingen met apparaten die op de computer zijn aangesloten een melding op ons scherm over com-poortstoringen. Dit komt door de eigenaardigheden van de verbindingsinterface van het apparaat.

Com-poorten vrijmaken
Com-poorten vrijmaken

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Om de com-poort los te maken van de apparaten en apparatuur die erop zijn aangesloten, draait u de computer om en vindt u twee grote connectoren op de achterwand, waarmee oude modellen printers, scanners, telefoons enzovoort zijn aangesloten. De ene ziet er iets kleiner uit dan de tweede, maar het is ook een seriële communicatiepoort.

Stap 2

Verwijder de schroeven waarmee de kabelstekker van het op de computer aangesloten apparaat vastzit. Trek hem voorzichtig uit de connector, dan is je com-poort vrij om er nieuwe apparaten op aan te sluiten.

Stap 3

Als u een systeembericht ontvangt met een com-poortgerelateerde systeemfout, controleer dan de kabelverbinding, status en geïnstalleerde software. Controleer ook of de stuurprogramma's op uw moederbord zijn geïnstalleerd.

Stap 4

Open hiervoor het menu Programma's toevoegen/verwijderen in het configuratiescherm van uw computer en zoek de software die u nodig hebt in de lijst. Werk het indien nodig bij of installeer het opnieuw door de bijgewerkte versie van de officiële website te downloaden.

Stap 5

Als er een bericht op het scherm verschijnt dat de com-poort bezet is door hardware of software, open dan de computereigenschappen. Open in het venster dat verschijnt het tabblad dat verantwoordelijk is voor de hardwareconfiguratie. Klik op Apparaatbeheer en verwijder in de lijst die verschijnt de virtuele poorten en laat alleen de fysieke over.

Stap 6

Start je computer opnieuw op. Dit is mogelijk in gevallen waarin het apparaatstuurprogramma zelf nieuwe poorten maakt zonder uw deelname, zodat ze op het systeem verschijnen als bezet door de toepassing. Verwijder ze regelmatig uit de manager, dit zal u helpen plotselinge problemen te voorkomen in de werking van apparaten die via de com-poort zijn aangesloten.

Aanbevolen: