Hoe Een Videokaart Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videokaart Te Repareren
Hoe Een Videokaart Te Repareren

Video: Hoe Een Videokaart Te Repareren

Video: Hoe Een Videokaart Te Repareren
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Op videokaarten, net als op moederborden, falen elektrolytische condensatoren. Daarnaast hebben ze vaak problemen met de koeling. Veel storingen aan de videoadapter kunnen thuis worden verholpen.

Hoe een videokaart te repareren
Hoe een videokaart te repareren

instructies:

Stap 1

Sluit het besturingssysteem van de computer af. Koppel de netsnoeren los van zowel de monitor als de monitor. Koppel de monitor los van de grafische kaart. Verwijder het dan pas.

Stap 2

Controleer het bord op gezwollen elektrolytische condensatoren. Grafische kaarten hebben vaak minder lagen dan moederborden en zijn kleiner van formaat, waardoor het makkelijker is om condensatoren te vervangen. Maar onthoud dat er voor u nog steeds een meerlagige printplaat is, dus u moet deze snel vervangen om oververhitting van de geleiders van de binnenste lagen te voorkomen. Let bij het vervangen van condensatoren op de polariteit van hun aansluiting.

Stap 3

Installeer de kaart opnieuw in de computer en controleer of deze werkt. Als het niet is hersteld, kijk dan of de ventilator draait. Als het stopt of helemaal afwezig is, herhaalt u de procedure voor het loskoppelen van de computer en het beeldscherm en het verwijderen van de videokaart.

Stap 4

Probeer de gestopte ventilator te smeren. Verwijder het voorzichtig van het koellichaam om het bord niet te buigen. Verwijder de sticker van de achterkant, trek de dop eruit en doe een druppel motorolie in het lager. Je kunt geen plantaardige olie gebruiken. Plaats de dop terug, veeg hem droog en plak een stukje tape in plaats van de sticker.

Stap 5

Draai na het smeren de ventilator een paar minuten met uw vinger totdat deze vrij kan draaien. Zet het dan terug op zijn plaats. Als u de stekker uit de connector op het bord hebt gehaald, sluit u deze weer aan.

Stap 6

Als er helemaal geen ventilator is, zoek dan een apparaat dat geschikt is voor de grootte van het koellichaam en zet het vast met vier schroeven. Als er geen koellichaam op de chip zit, probeer dan geen gaten voor de ventilator in het bord te boren (sommige beginnende vakmensen denken hier ook aan). Neem lijm van het merk AlSil-5, lijm een geschikt koellichaam stevig op de kaartchip (zorg ervoor dat de chipkabels niet worden kortgesloten) en installeer er vervolgens een ventilator op. Zet er stroom op (5 of 12 volt, afhankelijk van het type) met de juiste polariteit.

Stap 7

Installeer de grafische kaart in uw computer en test deze. Als het probleem koeling was, zal het nu stabiel werken.

Aanbevolen: