Hoe Pdf Naar Excel Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Pdf Naar Excel Te Converteren
Hoe Pdf Naar Excel Te Converteren

Video: Hoe Pdf Naar Excel Te Converteren

Video: How to Convert PDF to Excel 2022, December
Anonim

PDF-documenten zijn erg populair vanwege het feit dat ze op een computer met elk besturingssysteem kunnen worden geopend. Het converteren van een pdf-bestand naar een bestand voor Excel is meestal nodig voor het werken met tabelgegevens. Dus hoe converteer je een pdf-bestand naar xls?

Hoe pdf naar Excel te converteren
Hoe pdf naar Excel te converteren

Om een ​​document te openen om met tabelgegevens in Excel te werken, moet het bestand de xls-indeling hebben. Meestal zijn tabellen in pdf-bestanden te zien in de prijslijsten van verschillende bedrijven. Om wijzigingen aan te brengen in de tabel van het document, dat in pdf-formaat is, moet het worden geconverteerd naar een bestand voor Excel. Er zijn twee manieren om pdf naar xls te converteren.

Converteer een pdf-document met Acrobat Reader en Excel

Deze programma's zijn in de regel voor veel gebruikers aanwezig, vooral als je vaak pdf-bestanden moet openen en met tabellen moet werken. Het converteren van pdf naar xls is verdeeld in twee stappen:

 • het converteren van een pdf-bestand naar een tekstdocument in Acrobat Reader;
 • het converteren van tekstdocument naar bestand voor Excel.

Om een ​​tekstbestand van pdf te maken in Acrobat Reader, moet je deze stappen volgen:

 1. Open het benodigde pdf-bestand in Acrobat Reader.
 2. Vervolgens moet u het menu "Bestand" selecteren, in de lijst die verschijnt, klikken op "Opslaan voor anderen" en vervolgens - "Tekst". Er is een andere manier om het pdf-bestand als platte tekst op te slaan. Om dit te doen, selecteert u in het menu "Bestand" "Opslaan als", vervolgens "Bestandstype" en vervolgens - "Tekstbestand"
 3. De volgende stap - in het geopende venster moet u de naam van het bestand opgeven, evenals de map om op te slaan. Klik daarna op de knop "Opslaan".

Hiermee is de eerste fase voltooid. Om het resulterende tekstbestand naar Excel te converteren, moet u het volgende doen:

 1. Open Excel en tekstdocument.
 2. Breng gegevens van een tekstbestand over naar Excel naar cel A1. U moet automatische distributie gebruiken. Om dit te doen, moet u op "Gegevens" klikken, vervolgens "Werken met gegevens" selecteren en op het item "Tekst op kolommen" klikken.
 3. Ga in het geopende venster naar de sectie "Formaat van brongegevens", klik vervolgens op "Met scheidingstekens" en klik op de knop "Volgende".
 4. Vervolgens moet u een spatie als scheidingsteken opgeven en de rest uitschakelen.
 5. In het item "Voorbeeldgegevens parseren" moet u een kolom opgeven.
 6. Selecteer in het item "Kolomgegevensformaat" de optie "Tekst".
 7. Herhaal vervolgens de vorige stappen voor elke kolom.
 8. Om gegevens in Excel te ordenen vanuit een tekstdocument dat voorheen een pdf-bestand was, moet u op de knop "Voltooien" klikken

Hoe pdf naar bestand voor Excel online te converteren

Als u Acrobat Reader niet op uw computer heeft, of als een tweestaps conversie van pdf naar xls met Acrobat en Excle onmogelijk lijkt, kunt u online converters gebruiken. Om dit te doen, moet u een geschikte convertersite op internet vinden en vervolgens het volgende doen:

 1. Upload het vereiste pdf-bestand naar de service om het te converteren naar xls voor Excel.
 2. Wacht tot het einde van het proces en download het voltooide Excel-bestand naar uw computer.

Populair per onderwerp