Een Videokaart Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Videokaart Plaatsen
Een Videokaart Plaatsen

Video: Een Videokaart Plaatsen

Video: Een Videokaart Plaatsen
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

De videokaart bepaalt in zeer grote mate het vermogen van de computer om te werken met applicaties die een snelle verversing van het beeld op het scherm vereisen. De meest voorkomende programma's van dit soort zijn computerspellen. Een videokaart moet je niet in je eentje in een laptop installeren, en je kunt het risico lopen met een desktopcomputer.

Een videokaart plaatsen
Een videokaart plaatsen

instructies:

Stap 1

Installatie van een videokaart, zoals elke andere uitbreidingskaart, kan niet worden gedaan wanneer de computer is ingeschakeld. Daarom moet u ervoor zorgen dat deze prachtige instructie wordt opgeslagen (onthoud, opschrijven, openen in een laptop, enz.), en klik vervolgens op de knop "Start" en selecteer de opdracht "Afsluiten".

Stap 2

Koppel het netsnoer los van de systeemeenheid. Draag indien mogelijk een geaard polsbandje - dergelijke apparaten zijn zeldzaam, maar erg handig, omdat ze geheugenchips en andere componenten op computerborden beschermen tegen statische elektriciteit.

Stap 3

Zorg voor vrije toegang tot uitbreidingsslots op het moederbord van de computer. Om dit te doen, moet u het linkerpaneel van de systeemeenheid verwijderen, nadat u eerder, indien nodig, de draden op het achterpaneel hebt losgekoppeld.

Stap 4

Zoek een vrije sleuf die overeenkomt met de bus van de videokaart die u installeert. Hoogstwaarschijnlijk is het ontworpen om op de PCI-E-bus te werken - dit is tegenwoordig de meest voorkomende standaard. Zo'n sleuf is 8,5 cm lang en is verdeeld in twee delen van ongelijke grootte. Als er meerdere sleuven zijn, kies dan degene waarmee u zoveel mogelijk vrije ruimte rond de videokaart kunt laten - dit zorgt voor de beste koeling voor de videoprocessor.

Stap 5

Verwijder het deksel van de opening op het achterpaneel van de systeemeenheid, die zich tegenover de geselecteerde sleuf bevindt. Om dit te doen, moet u een of meerdere schroeven losdraaien of gewoon afbreken - de specifieke methode hangt af van het ontwerp van het blok.

Stap 6

Plaats de videokaart in de gekozen sleuf. Houd er rekening mee dat er een plastic lipje aan het ene uiteinde van de sleuf kan zijn, dat moet worden teruggetrokken voordat u het installeert.

Stap 7

Bevestig de achterkant van de videokaart met connectoren voor het aansluiten van externe apparaten. Meestal moet u deze hiervoor met één schroef aan de achterkant van de systeemeenheid vastschroeven.

Stap 8

Plaats het zijpaneel terug, sluit alle draden weer aan en zet de computer aan. Daarna kunt u doorgaan met de installatie van de videokaartsoftware.

Aanbevolen: