Hoe Maak Je Een Watermerk In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Watermerk In Photoshop
Hoe Maak Je Een Watermerk In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Watermerk In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Watermerk In Photoshop
Video: Hoe maak je een watermerk in Photoshop? Stap voor stap uitleg. 2024, Mei
Anonim

Watermerken in de grafische editor Adobe Photoshop kunnen afzonderlijk worden gemaakt, opgeslagen en vervolgens opnieuw worden gebruikt. De procedure voor het maken van twee soorten markeringen en het toepassen ervan op de voltooide afbeelding wordt hieronder beschreven.

Hoe maak je een watermerk in Photoshop
Hoe maak je een watermerk in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document door op de toetscombinatie CTRL + N te drukken. Geef in het dialoogvenster de bestandsnaam op, "Watermerk" is prima. Geef hier de breedte en hoogte van het document op met een marge. Selecteer Transparant in de lijst Achtergrondinhoud en klik op OK.

Stap 2

Het eenvoudigste type watermerk is tekst, hoewel het ook een afbeelding kan zijn. Selecteer het gereedschap Horizontale tekst, druk op de T-toets en druk vervolgens op de D-toets om zwart voor de tekst te selecteren. Klik op het document en voer de tekst voor het watermerk in.

Stap 3

Dubbelklik met de linkermuisknop op de tekstlaag en selecteer in het geopende venster met stijlinstellingen het item "Schaduw". Op het tabblad instellingen kunt u de grootte, kleur, inspringing van de tekst, transparantie, enz. Klik vervolgens op "OK".

Stap 4

Vouw de sectie "Afbeelding" in het menu uit, selecteer "Trimmen", zorg ervoor dat het vakje is aangevinkt in het vakje "transparante pixels" en klik op "OK". De editor zal het formaat van het document aanpassen aan de grootte van uw watermerk.

Stap 5

Klik boven de tekstlaag op de vervolgkeuzelijst Vullen en verplaats de schuifregelaar naar nul. Als gevolg hiervan blijft er alleen een schaduw over van de inscriptie.

Stap 6

Sla je kant-en-klare karakter op: druk op CTRL + S en klik op Opslaan.

Stap 7

Je hebt een enkel "watermerk" gemaakt - het zal één bijschrift per afbeelding plaatsen. Maak er nu een die de hele afbeelding kan betegelen. In dit geval is het beter om een schuin opschrift te gebruiken. Maak de laatste paar stappen ongedaan: open het tabblad Geschiedenis en klik op de regel met de tekst Schaduw. Het formaat van het document keert terug naar het oorspronkelijke formaat.

Stap 8

Schakel de transformatiemodus van het bijschrift in: druk op CTRL + T. Verplaats de cursor buiten het geselecteerde gebied, druk op de linkermuisknop en verplaats de cursor, zonder deze los te laten, rond het bijschrift tegen de klok in. Als de kantelhoek voldoende is, laat u de knop los en drukt u op Enter.

Stap 9

Herhaal het bleken en bijsnijden opnieuw beschreven in de derde en vierde stap.

Stap 10

Transformeer het voltooide bord in een "patroon" - open het gedeelte "Bewerken" in het menu, selecteer het item "Patroon definiëren", geef de naam op en klik op "OK".

Stap 11

U hebt nu twee soorten watermerken. Als u een enkel teken in een afbeelding wilt invoegen, opent u die afbeelding, vouwt u het gedeelte Bestand van het menu uit en klikt u op Plaatsen. Klik in het bestandsselectievenster op de Watermark.psd die u hebt gemaakt en klik op Plaatsen.

Stap 12

Het bord wordt in het midden van de afbeelding geplaatst, sleep het met de muis naar de gewenste locatie. U kunt de afmetingen wijzigen: terwijl u de SHIFT-toets ingedrukt houdt, sleept u de hoekpunten van het geselecteerde gebied met de muis. Druk vervolgens op Enter en dit is het einde van het invoegen van het watermerk.

Stap 13

Als u de hele afbeelding van een watermerk wilt voorzien, maakt u in plaats van de laatste twee stappen een kopie van de afbeeldingslaag, dubbelklikt u erop en schakelt u het selectievakje Overlay Pattern in. Open op het tabblad patrooninstellingen de vervolgkeuzelijst Patroon en selecteer degene die u hebt gemaakt.

Stap 14

Het blijft om de afbeelding op te slaan met een watermerk. Druk op de toetscombinatie alt="Afbeelding" + SHIFT + CTRL + S, selecteer het formaat en de kwaliteit van de opgeslagen afbeelding, klik op de knop "Opslaan" en in het volgende venster opnieuw op "Opslaan".

Aanbevolen: