Een Foto Van Een Watermerk Voorzien

Inhoudsopgave:

Een Foto Van Een Watermerk Voorzien
Een Foto Van Een Watermerk Voorzien

Video: Een Foto Van Een Watermerk Voorzien

Video: Een Foto Van Een Watermerk Voorzien
Video: Een watermerk op je foto maken (Lightroom Classic) 2024, Mei
Anonim

Veel mensen die met internet te maken hebben, hebben plagiaat ervaren. Iemand kreeg te maken met diefstal van artikelen, iemand met diefstal van foto's. En in beide gevallen werd het werk van iemand anders voor eigen rekening gehouden. Natuurlijk kan het auteurschap tegenwoordig voor de rechtbank worden aangevochten, maar niemand wil zijn kostbare tijd verspillen. De beste manier om uit de situatie te komen, bijvoorbeeld met afbeeldingen, zou zijn om de inscripties van de auteur op een foto of andere afbeelding te plaatsen - watermerken (of watermerken).

Een foto van een watermerk voorzien
Een foto van een watermerk voorzien

instructies:

Stap 1

Dit kan met het programma Photoshop, maar daarvoor moet je wel met dit programma kunnen werken. Er is ook speciale software gericht op het werken met watermerken. Van deze programma's kunnen Photo Watermark Professional, Easy Batch Watermark, Visual Watermark, Watermark Factory en andere worden onderscheiden. Laten we de volgorde van inslag van een watermerk analyseren aan de hand van het voorbeeld van de eerste van de vermelde.

Stap 2

Voer het programma uit. De navigatiebalk bevindt zich hier bovenaan het venster dat wordt geopend. Ga naar het menu Mappen en selecteer een map met afbeeldingen. Hieronder ziet u in de vorm van een filmstrip al uw foto's.

Stap 3

Boven aan het paneel bevindt zich het tabblad Eigenschappen. Schrijf de tekst van het watermerk van uw keuze hieronder in het venster. Het is deze inscriptie die zich op de geselecteerde afbeelding zal bevinden.

Stap 4

Rechts bij de letter "T" staat een pijl waarop u een interessant menu ziet. Als uw foto's zijn gemaakt met een camcorder of digitale camera, worden na het klikken op de tabbladen van dit menu de eigenschappen van deze of gene foto weergegeven als een watermerk: opnamedatum, fotoformaat, index, fabrikant en meer.

Stap 5

Optioneel kunt u een kader aan uw foto toevoegen door naar het tabblad "Frame" te gaan.

Stap 6

Ga nu naar het hoofdmenu, waar het de moeite waard is om enkele basisfuncties te demonteren. U kunt zich later vertrouwd maken met de rest. U kunt de hoek van het bijschrift op de foto, het type en de grootte van het watermerklettertype, evenals de kleur en transparantie wijzigen. Om de watermerken minder zichtbaar te houden, kan de dekking worden ingesteld op 45%. Ze zullen dus niet alleen de normale waarneming van het beeld niet verstoren, maar zullen ook niet verloren gaan tegen de achtergrond van het beeld.

Stap 7

Klik vervolgens op de knop in de vorm van een diskette en sla de gewijzigde afbeelding op in elke gewenste map.

Aanbevolen: