Hoe Een Linux-laptop Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Linux-laptop Te Kiezen?
Hoe Een Linux-laptop Te Kiezen?

Video: Hoe Een Linux-laptop Te Kiezen?

Video: Hoe Een Linux-laptop Te Kiezen?
Video: Windows vs Linux. Какая операционная система подходит для вас? 2024, Mei
Anonim

Meestal worden laptops geleverd met een besturingssysteem dat al is geïnstalleerd. Een MacBook wordt bijvoorbeeld geleverd met OS X. Moderne laptops van andere fabrikanten hebben eerder Windows 7 of 8.1. Maar dit alles verhoogt de prijs van de laptop. Er staan in de prijslijst computerbedrijven en mobiele apparaten zonder besturingssysteem. Waarom heb je zo'n laptop nodig en welk systeem kan je er beter op installeren?

Hoe een Linux-laptop te kiezen?
Hoe een Linux-laptop te kiezen?

instructies:

Stap 1

We hebben laptops nodig zonder besturingssysteem voor degenen die al een eerder gekochte licentie hebben. Als uw oude laptop bijvoorbeeld defect is, kunt u de Windows-toets op de nieuwe activeren. De tweede categorie niet-OS-laptopkopers zijn enthousiastelingen die verschillende versies van Linux en andere alternatieve besturingssystemen installeren.

Stap 2

In theorie zal elke build van Linux, met uitzondering van enkele vreselijk gespecialiseerde, ontworpen voor personal computers, werken voor een laptop. Maar het probleem van het vinden van apparaatstuurprogramma's kan overweldigend zijn voor de gemiddelde gebruiker. Elke distributie heeft zijn eigen installatiefuncties, waarmee u beter rekening kunt houden bij installatie op uw laptop. Daarom raden we je aan om naar de bron linux-on-laptops.com te gaan. Hier kun je een Linux-build vinden die zeker werkte op je laptopmodel. Ook zijn er meldingen van onze huisinstallateurs.

Stap 3

Wat krijgen we? Ten eerste besparen we geld. Gelicentieerde Windows 8.1 voegt tot $ 100 toe aan de prijs van een laptop. Het installeren van een illegale versie dreigt problemen met onderhoud en software-updates, terwijl het auteursrecht wordt overtreden. En onder Linux kun je tegenwoordig gemakkelijk alle dagelijkse taken oplossen, van het werken met tekst, internetten en eindigen met het verwerken van vrij complexe grafische en videobestanden.

Aanbevolen: