Hoe 2 Cores Te Laten Werken

Inhoudsopgave:

Hoe 2 Cores Te Laten Werken
Hoe 2 Cores Te Laten Werken

Video: Hoe 2 Cores Te Laten Werken

Video: Hoe 2 Cores Te Laten Werken
Video: The SECRET to Super Human STRENGTH 2024, Mei
Anonim

Er zijn bepaalde redenen waarom gebruikers nog steeds de voorkeur geven aan verschillende versies van Windows XP. Iemand gebruikt oude programma's, iemand wil niet wennen aan nieuwe systemen, iemand werkt op oude computers en het heeft geen praktische zin om een moderner besturingssysteem te installeren. In Windows XP worden beide processorkernen (als er twee zijn) echter niet altijd effectief gebruikt.

Hoe 2 cores te laten werken
Hoe 2 cores te laten werken

instructies:

Stap 1

Installeer nieuwe stuurprogramma's voor systeemapparaten - moederbordchipset en coprocessor. Zorg ervoor dat er geen conflict is in de stuurprogramma's. Voer hiervoor de "Apparaatbeheer" uit en kijk of alle apparaten correct zijn geïnstalleerd en of er pictogrammen zijn in de vorm van vraag- en uitroeptekens. Als een dergelijk beeld wordt waargenomen, installeer dan de stuurprogramma's voor de probleemapparatuur opnieuw.

Stap 2

Installeer updates voor Windows XP. Ondanks dat dit besturingssysteem een tiental jaar geleden is uitgebracht, zijn updates voor het systeem nog steeds te vinden op Microsoft-servers. Download en installeer SP3. Op dit moment is dit het nieuwste servicepack voor dit systeem. Als je een actieve internetverbinding hebt, kan het systeem automatisch updates downloaden.

Stap 3

Installeer updates voor AMD- en Intel-processors. Je kunt ze vinden op de officiële website van processorfabrikanten. Voor AMD-processors is een Dual Core Optimizer-hulpprogramma speciaal ontwikkeld om het probleem van dual core-werking aan te pakken. Bewerk de registersleutel onder het pad HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Session Manager, waar een Throttle-sleutel met een PerfEnablePackageIdle DWORD-parameter met een waarde van 1 aanwezig moet zijn (zo niet, maak dan een sleutel).

Stap 4

Controleer het bestand boot.ini op de parameter / usepmtimer. Als de parameter ontbreekt, voeg dan de regel multi (0) disk (0) rdisk (0) partitie (1) toe / WINDOWS = "Microsoft Windows XP Professional" / noexecute = optin / fastdetect / usepmtimer. U kunt de werking van twee processors controleren via de taakbeheerder, die wordt gestart door gelijktijdig op de toetsen CTRL, alt="Image" en DEL te drukken. Op het tabblad Prestaties ziet u hoe het CPU-gebruik in twee gebieden is opgesplitst.

Aanbevolen: