Processorprestaties Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Processorprestaties Verbeteren?
Processorprestaties Verbeteren?

Video: Processorprestaties Verbeteren?

Video: Processorprestaties Verbeteren?
Video: Gaming prestaties verbeteren 2024, Mei
Anonim

De meeste pc-gebruikers die vastlopen en trage systeemprestaties ervaren, hebben er meer dan eens over nagedacht om de prestaties van hun processor te verbeteren. De oplossing voor het probleem is overklokken - het verhogen van de snelheid van de computer door de processor te overklokken.

Processorprestaties verbeteren?
Processorprestaties verbeteren?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - een programma om het systeem te testen;

instructies:

Stap 1

Overklokken is niet zo ingewikkeld als het op het eerste gezicht lijkt. Alle acties worden uitgevoerd met behulp van Bios. Het is jouw taak om de frequentie waarmee je processor draait te verhogen. Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op. Wanneer u het aanzet, drukt u op de Del-toets, het BIOS-venster wordt geopend. Afhankelijk van de BIOS-versie (bijvoorbeeld Phoenix Bios) kan het opstarten ook worden uitgevoerd met de F1-, F2-, F10- of Esc-toetsen. Ga naar Power Bios-instellingen. Verlaag de geheugenfrequentie door de minimumwaarde voor Geheugenfrequentie in te stellen. Deze actie is nodig om het grensniveau te verlagen.

Stap 2

Open daarna het menu Geavanceerde chipsetfuncties en selecteer daarin het item HyperTransport-frequentie (deze parameter kan ook LDT-frequentie of HT-frequentie worden genoemd). Verlaag de frequentie tot 600 of 400 MHz.

Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op door op de knop Wijzigingen opslaan en afsluiten te klikken. Ga na het opnieuw opstarten naar Bios Open het Power Bios Setup-menu, selecteer in een nieuw venster het item CPU-frequentie. Selecteer het item met de titel CPU-hostfrequentie. Afhankelijk van de BIOS-versie kan dit menu een andere naam hebben, lees de handleiding van het moederbord voor details.

Stap 3

Verhoog de waarde naar 250 MHz, sla de BIOS-instellingen op en start het besturingssysteem op. Controleer na het inschakelen de stabiliteit en prestaties. Als u niet tevreden bent met het resultaat, verhoogt u de waarde van de CPU-hostfrequentie nog een paar punten. Herhaal deze stap totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Doe dit voorzichtig, een te hoge waarde kan het moederbord beschadigen. Controleer de stabiliteit van het systeem na elke upgrade. Om het besturingssysteem na het overklokken te controleren, kunt u speciale programma's gebruiken (bijvoorbeeld Everest, HWiNFO32 of Free PC Audit).

Aanbevolen: