Processorprestaties Verbeteren Processor

Inhoudsopgave:

Processorprestaties Verbeteren Processor
Processorprestaties Verbeteren Processor

Video: Processorprestaties Verbeteren Processor

Video: Processorprestaties Verbeteren Processor
Video: Объяснение Hyper Threading 2024, April
Anonim

Hoe hoger de processorprestaties, hoe beter. Weinig mensen zullen deze verklaring betwisten, omdat een verhoging van de productiviteit van het proces u in staat stelt meer bewerkingen uit te voeren in minder tijd en de algehele snelheid van de computer verhoogt. Natuurlijk kunt u de "kracht" van de processor vergroten door deze te vervangen door een modernere en duurdere, maar u kunt een methode gebruiken die geen financiële investeringen vereist.

Processorprestaties verbeteren?
Processorprestaties verbeteren?

Het is nodig

Computer, processor, basisvaardigheden voor BIOS-setup

instructies:

Stap 1

Als het koelsysteem efficiënt genoeg is, kun je overgaan tot overklokken. Ga hiervoor naar de BIOS van het moederbord (druk op de DEL-, F2- of F1-toets tijdens het opstarten van de computer, afhankelijk van het moederbordmodel). Zoek het tabblad met processorspecificaties. Het kan op verschillende manieren worden aangeroepen, hoe precies, lees je in de handleiding van het moederbord.

Stap 2

Het eenvoudigst is om de processor te overklokken door de systeembusfrequentie te verhogen. In BIOS wordt dit kenmerk meestal CPU-klok of CPU-frequentie genoemd. Overklokken wordt uitgevoerd door deze eigenschap te verhogen.

Stap 3

De uiteindelijke processorfrequentie is het resultaat van vermenigvuldiging van de busfrequentie met de zogenaamde processorvermenigvuldiger. Dienovereenkomstig kunt u de processor overklokken door simpelweg de vermenigvuldiger te verhogen. In de meeste moderne processors is het echter vergrendeld. Uitzonderingen zijn de Black-serie processors van AMD en de Extreme-serie processors van Intel, waarbij de vermenigvuldigingswaarde kan worden gewijzigd.

Aanbevolen: