Hoe Verander Ik De Kleur In Photoshop?

Inhoudsopgave:

Hoe Verander Ik De Kleur In Photoshop?
Hoe Verander Ik De Kleur In Photoshop?

Video: Hoe Verander Ik De Kleur In Photoshop?

Video: Hoe Verander Ik De Kleur In Photoshop?
Video: Les 291 Photoshop - Kleur veranderen van het shirt 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met Photoshop is het vaak nodig om de kleur van de markering te veranderen. Er zijn momenten waarop u kleuren op reeds voltooide lagen moet vervangen, en dit moet worden gedaan zodat individuele elementen van de afbeelding er niet onder lijden.

Hoe verander ik de kleur in Photoshop?
Hoe verander ik de kleur in Photoshop?

Noodzakelijk

Personal computer, Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

De markeringskleur wijzigen in de beginfase van het tekenen. Als u net begint met het tekenen van een afbeelding op een nieuwe laag, kunt u de markeringskleur als volgt definiëren. Aan de linkerkant van het programma bevindt zich een werkbalk, waarop u twee veelkleurige vierkanten op elkaar ziet staan. Ze zijn precies wat je nodig hebt. Klik op een van deze vierkanten en selecteer eenmaal in het kleurenbedieningspaneel de gewenste optie. De marker zal nu schilderen met de kleur van uw keuze. Als je van plan bent om voornamelijk met twee kleuren te werken, verwissel dan de vierkanten met de pijl ernaast en stel de tweede kleuroptie in. Schakelen tussen kleuren wordt bepaald door deze vierkanten te wisselen.

Stap 2

De markeringskleur vervangen op een reeds getekende laag. Overweeg als optie oranje tekst, die u van plan bent een andere kleur in te stellen. Selecteer hiervoor de laag waarop de tekst staat (in de werkbalk aan de rechterkant). Activeer daarna het gereedschap "Tekst" (de letter "T" op de linker werkbalk) en selecteer het item dat u wilt wijzigen. Nadat u de tekst hebt geselecteerd, klikt u op dezelfde vierkanten en selecteert u de gewenste kleur, waarna u op de knop OK klikt. Hierdoor verandert de kleur van de tekst.

Stap 3

Als u de kleur wilt matchen zoals deze is in een bepaalde afbeelding, moet u deze afbeelding in eerste instantie openen. Open vervolgens het kleurencontrolepaneel (vierkanten) en beweeg de cursor over de kleur in de afbeelding die u nodig hebt. Als u op OK klikt, wordt de geselecteerde kleur opgeslagen.

Het kleurenbedieningspaneel bepaalt de kleuren voor absoluut alle gereedschappen - of het nu tekst, potlood, penseel of vulling is, ze worden uitgevoerd met de kleur van uw keuze.

Aanbevolen: