Wat Te Doen Als Windows Niet Opstart?

Wat Te Doen Als Windows Niet Opstart?
Wat Te Doen Als Windows Niet Opstart?

Video: Wat Te Doen Als Windows Niet Opstart?

Video: Wat Te Doen Als Windows Niet Opstart?
Video: How To Fix Windows 10 Start-Up Problems – Automatic Repair Loop, Infinite Boot, Blackscreen 2024, Mei
Anonim

Storingen in het Windows-besturingssysteem kunnen ertoe leiden dat het gewoon stopt met laden. Voor zo'n reguliere situatie zijn er verschillende oplossingen.

Wat te doen als Windows niet opstart?
Wat te doen als Windows niet opstart?

Probeer uw besturingssysteem te starten in de veilige modus. Om dit te doen, houdt u de F8-toets ingedrukt nadat het opstarten van de harde schijf is gestart. Na een tijdje wordt er een menu geopend waarin u de optie kunt selecteren om door te gaan met het opstarten van het systeem. Verplaats de cursor naar het item "Windows Veilige modus" en druk op de Enter-toets. Selecteer een van de voorgestelde opties in het menu dat wordt geopend.

Na het starten van Windows in de gewenste bedrijfsmodus, opent u het Configuratiescherm. Selecteer het menu Systeem en beveiliging en open het submenu Back-up en herstel. Ga naar "Systeeminstellingen of computer herstellen". Klik op de knop Volgende en bekijk de lijst met voorgestelde controlepunten.

Selecteer het archief dat bij je past, nadat je eerder de lijst met programma's hebt bestudeerd waarin wijzigingen zullen worden aangebracht. Klik op de knop "Volgende" en bevestig de start van het systeemherstelproces.

De besturingssystemen Windows Vista en Seven hebben geavanceerde probleemoplossing. Probeer Laatst bekende juiste configuratie uitvoeren te selecteren in het menu Geavanceerde opstartopties. Soms kunt u hierdoor automatisch de juiste aanpassingen maken aan de opstartbestanden van het besturingssysteem.

Plaats de systeemherstelschijf (installatieschijf) in het dvd-station. Start uw computer opnieuw op en selecteer de gewenste dvd-rom om het programma vanaf de schijf uit te voeren. Open het menu Geavanceerde herstelopties. Zoek Opstartherstel en open het. Voer het hulpprogramma uit en wacht tot de Windows-opstartbestanden zijn bijgewerkt en gerepareerd.

Met behulp van de installatieschijf hebt u toegang tot de herstelcontrolepunten in het geval dat u Windows niet in de veilige modus kon starten. Om met Windows XP te werken, zijn er speciale schijven die bepaalde herstelprogramma's bevatten.

Aanbevolen: