Hoe Maak Je Een Vintage Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Vintage Foto
Hoe Maak Je Een Vintage Foto

Video: Hoe Maak Je Een Vintage Foto

Video: Hoe Maak Je Een Vintage Foto
Video: I SHARED MY SECRET EDITING APPS? (film, polaroid, and vintage effects!) 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om je foto een vintage look te geven. Kortom, het is een combinatie van kleurcorrectie met toevoeging van texturen en vignetten. Misschien kun je, als je eenmaal vertrouwd bent met het werken in de grafische editor Photoshop, je eigen manier bedenken om foto's voor vintage te stylen.

Hoe maak je een vintage foto
Hoe maak je een vintage foto

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Selecteer de foto waarmee u gaat werken en open deze in Photoshop met de opdracht Openen in het menu Bestand.

Stap 2

Dupliceer de afbeeldingslaag. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de enige bestaande laag in het palet Lagen en selecteert u de optie Laag dupliceren in het contextmenu.

Stap 3

Verscherp het beeld zonder de kleurinformatie te beïnvloeden. Om dit te doen, zet u de foto in de Lab-kleurmodus door de optie Lab te kiezen, die na een korte zoektocht te vinden is in de modusgroep van het menu Afbeelding. Ga naar het palet Kanalen door op het tabblad Kanalen te klikken, dat te zien is naast het tabblad Lagen. Klik op het Lightness-kanaal. Het beeld wordt zwart-wit Verscherp het beeld in het kanaal Lichtheid met het filter Onscherp masker. Het instellingenvenster voor dit filter wordt geopend door de opdracht Onscherp masker uit de groep Verscherpen van het menu Filter. Pas de scherpte-instellingen met het oog aan en klik op OK.

Stap 4

Stel uw foto in op RGB-modus met behulp van de RGB-optie in de groep Modus van het menu Afbeelding.

Stap 5

Vintage foto's zien er vaak een beetje vervaagd uit. Om dit effect te simuleren, maakt u een nieuwe aanpassingslaag met behulp van de knop Nieuwe opvul- of aanpassingslaag maken onder aan het palet Lagen. Selecteer de optie Helderheid / Contrast in het menu dat wordt geopend wanneer op deze knop wordt geklikt. Stel in het venster met filterinstellingen de waarde voor Helderheid in op -15 en stel de parameter Contrast in op -50. Klik op de OK-knop.

Stap 6

Voeg vignetten toe aan uw foto. Om dit te doen, maakt u een nieuwe opvullaag met kleurovergang door op de knop Nieuwe opvul- of aanpassingslaag maken te klikken. Selecteer in het menu dat wordt geopend de optie Verloop. Selecteer in het koppelvenster Verloopopties de stijl Radiaal in de vervolgkeuzelijst Stijl. Schakel het selectievakje Omgekeerd in zodat het donkere deel van de verloopvulling niet in het midden van de afbeelding ligt, maar aan de randen. Klik op OK en converteer de verlooplaag naar een bitmap. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de opvullaag met kleurovergang en selecteert u de optie Laag rasteren in het contextmenu.

Stap 7

Transformeer de verlooplaag zodat de donkere gebieden naar de randen van de afbeelding gaan. Gebruik hiervoor de opdracht Vrije transformatie in het menu Bewerken. Gebruik de muis om de randen van het frame te slepen om het gewenste resultaat te bereiken. Pas de transformatie toe door op Enter te drukken en verander de Overvloeimodus van de laag Verloopvulling van Normaal in Zacht licht. Dit kan worden gedaan door de modus Zacht licht te kiezen in de vervolgkeuzelijst bovenaan het palet Lagen.

Stap 8

Voeg wat blauwe en gele tinten toe aan de afbeelding. Om dit te doen, maakt u een nieuwe aanpassingslaag aan de onderkant van het lagenpalet. Selecteer de optie Curven in de lijst die verschijnt en selecteer in het venster met filterinstellingen het rode kanaal in de vervolgkeuzelijst met kanalen. Voeg een ankerpunt toe in het midden van de curve door erop te klikken met de linkermuisknop. Sleep het bovenste ankerpunt naar beneden om een blauwe tint toe te voegen aan de hooglichten van de afbeelding. Sleep het onderste ankerpunt omhoog om een rode tint aan de schaduwen toe te voegen. Schakel over naar het blauwe kanaal. Doe er dezelfde handelingen mee als met het rode kanaal. Als gevolg hiervan wordt een gele tint toegevoegd aan de lichte delen van de afbeelding en blauw in de schaduwen. Sleep het middelste ankerpunt een beetje naar beneden om de hele foto een gelige tint te geven. Klik OK.

Stap 9

Sla de foto op met de opdracht Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: