Hoe Informatiebeveiliging Te Waarborgen?

Inhoudsopgave:

Hoe Informatiebeveiliging Te Waarborgen?
Hoe Informatiebeveiliging Te Waarborgen?
Anonim

Het is moeilijk om de activiteiten van een moderne onderneming voor te stellen zonder het functioneren van een vastgesteld schema van maatregelen voor de implementatie van informatiebeveiliging. Sommige bedrijven creëren zelfs speciale structuren die zich alleen met dit probleem bezighouden.

Hoe informatiebeveiliging te waarborgen?
Hoe informatiebeveiliging te waarborgen?

Noodzakelijk

  • - Firewall;
  • - antivirus software;
  • - mailfilters.

instructies:

Stap 1

Het is noodzakelijk om een beschermingsschema voor uw computers op te stellen om de mogelijkheid van ongewenste informatielekken te voorkomen. Begin met het opzetten van een kwaliteitsfirewall. Om dit te doen, kunt u een speciale router gebruiken of een gewone computer waarop de software is geïnstalleerd.

Stap 2

De praktijk leert dat het configureren van een routertabel veel moeilijker is dan het configureren van een specifiek programma. Configureer het geselecteerde hulpprogramma om de hoogste kwaliteit van bescherming van uw informatie te garanderen.

Stap 3

Zorg ervoor dat u het aanvullende Firewall-programma installeert. In dit geval wordt aanbevolen om gegevensoverdracht alleen toe te staan via die protocollen die daadwerkelijk door netwerkcomputers worden gebruikt. Besteed bijzondere aandacht aan de instelling van het NETBIOS-gebied. Het is het meest kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf.

Stap 4

Configureer opties voor e-mailfiltering. Veel virusprogramma's worden juist via mailprotocollen in het bedrijfsnetwerk gebracht. Eerst dringt het virus de computer van een gewone gebruiker binnen, en pas daarna verspreidt het zich over het netwerk en verzamelt het de nodige informatie. Mailfilters moeten viruscode kunnen herkennen in zowel gewone bestanden als gearchiveerde gegevens. Zijn functie zou de mogelijkheid moeten omvatten om de bestandsextensie automatisch te wijzigen. Een ander kenmerk van het e-mailfilter is het scannen van HTML-code en het analyseren van Java-scripts.

Stap 5

Installeer antivirussoftware. In dit geval hebben we het niet alleen over de internettoegangsserver, maar ook over alle computers die deel uitmaken van uw netwerk. Zorg ervoor dat u elke netwerkcomputer configureert. Het is het beste om gebruikers geen beheerdersrechten te geven.

Stap 6

Het is belangrijk om te begrijpen dat de meeste maatregelen om een hoogwaardige bescherming van belangrijke informatie te waarborgen, geen hoge financiële kosten met zich meebrengen. Bovendien is het veel gemakkelijker om een netwerkbeveiliging van hoge kwaliteit tot stand te brengen dan om voortdurend de gevolgen van indringers in het systeem te corrigeren.

Aanbevolen: