Een Gelicentieerde Schijf Identificeren

Inhoudsopgave:

Een Gelicentieerde Schijf Identificeren
Een Gelicentieerde Schijf Identificeren
Anonim

De afgelopen jaren is er veel gesproken over het probleem van piraterij en de verantwoordelijkheid van de koper voor de gekochte goederen. Maar wat als de verkoper de koper geen keus laat? Als een klant een echt gelicentieerde schijf wil kopen en denkt dat hij deze precies heeft gekocht? Hoe een nep te onderscheiden? Er zijn een aantal belangrijke punten waar u op moet letten bij het kopen van een schijf.

Een gelicentieerde schijf identificeren
Een gelicentieerde schijf identificeren

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste verschil is de prijs van de schijf. Een gelicentieerde schijf mag niet minder dan 600 roebel kosten. Bezoek bij twijfel de website van de fabrikant en controleer daar de prijs. Als de schijf van een buitenlandse fabrikant is, vertaal dan de prijs volgens de wisselkoers van de nationale bank.

Stap 2

Let op het ontwerp van het schijfdeksel. Een schijf zonder licentie is meestal dienovereenkomstig ontworpen: de afbeelding is van lage kwaliteit en op dun papier. De vertaling van de beschrijving zal onvolledig zijn, een deel van de informatie zal in het Engels worden aangegeven (verwar deze informatie niet met de namen van reserveonderdelen voor componenten en programma's - ze zijn meestal niet vertaald). Piratenproductie brengt geen geldkosten met zich mee voor kwaliteitsontwerp.

Stap 3

Let op de verpakking van de schijf. Gelicentieerde schijven hebben een hoogwaardige stevige verpakking, vaak transparant van kleur, met een handige bevestiging van de schijf in het midden. Piratenschijven zijn meestal ingepakt in zwart plastic van slechte kwaliteit. Het is ook vermeldenswaard dat de informatie over de fabrikant volledig wordt beschreven op de gelicentieerde schijven. Zoals de praktijk laat zien, hebben gelicentieerde schijven een ingebouwde beveiliging die het maken van kopieën niet toestaat, en er zijn ook speciale controlenummers op de doos die moeten worden ingevoerd bij het installeren van het spel.

Stap 4

Let op de aanwezigheid van hologrammen en bonussen in de schijfverpakking. Piratenschijven kunnen nephologrammen bevatten, maar u zult er nooit bonusinformatie in de vorm van boekjes of coupons in vinden, die ook van hoge kwaliteit zijn. Als je nog twijfelt over de schijf die je wilt kopen, vraag de verkoper dan om documenten van het gekochte item te overleggen. Elke factuur of certificaat die de aankoop van de leverancier bevestigt, is voldoende.

Aanbevolen: