Lagen Gebruiken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Gebruiken In Photoshop
Lagen Gebruiken In Photoshop

Video: Lagen Gebruiken In Photoshop

Video: Lagen Gebruiken In Photoshop
Video: Photoshop voor beginners #2 - Lagen en maskers 2024, April
Anonim

Lagen in de grafische editor Photoshop zijn zoiets als een stapel glasplaten, waarop op elk een afbeelding wordt aangebracht. Met het programma kunt u deze platen op sommige plaatsen wijzigen, een van de lagen bewerken zonder de rest aan te raken, en ze in groepen combineren.

Lagen gebruiken in
Lagen gebruiken in

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste beheer van lagen gebeurt via het palet Lagen, dat kan worden opgeroepen met de optie Lagen van het menu Venster. Nadat u het jpg-bestand in de grafische editor hebt geladen, ziet u slechts één achtergrondlaag in dit palet. Psd-, tiff- en soms pdf-documenten kunnen meerdere lagen bevatten.

Stap 2

Veel bewerkingstechnieken kunnen niet worden toegepast op de achtergrondlaag. Om de laag te ontgrendelen, gebruikt u de optie Laag van achtergrond in de groep Nieuw van het menu Laag. Daarnaast is deze optie te vinden in het contextmenu dat verschijnt nadat je met de rechtermuisknop op de laag hebt geklikt.

Stap 3

Om te werken met een afbeelding die uit een enkele laag bestaat, is het niet nodig om van de achtergrond een laag te maken. Het is voldoende om de laag te kopiëren met behulp van de optie Laag via kopiëren uit dezelfde nieuwe groep. Een soortgelijk resultaat wordt verkregen als u de optie Laag dupliceren uit het contextmenu toepast.

Stap 4

Lagen, met uitzondering van de achtergrond, kunnen worden verwisseld. Als u een deel van de afbeelding achter een object op een andere laag wilt verbergen, sleept u de laag met de afbeelding met de muis, waarvan een deel verborgen wordt onder de laag met het object op de voorgrond. De positie van de lagen kan niet alleen handmatig worden geregeld, maar ook met de opties van de groep Schikken in het menu Laag.

Stap 5

Nieuwe lagen in een Photoshop-document worden niet alleen gemaakt door een bestaande laag te kopiëren. Met de optie Laag van de groep Nieuw van het menu Laag kunt u een transparante laag in het bestand invoegen. Met behulp van de opties van de groep Nieuwe opvullaag worden lagen gevuld met kleur, verloop of textuur gemaakt, en de opties van de groep Nieuwe aanpassingslaag maken het mogelijk om een aanpassingslaag aan het document toe te voegen.

Stap 6

U kunt een van de kleurcorrectiefilters toevoegen aan de aanpassingslaag, waarvan de lijst als een menu verschijnt wanneer u een laag maakt. Dit filter is van invloed op alle zichtbare lagen van het document onder de aanpassing. Om de afbeelding op een van de lagen te verwijderen van het effect van het filter, verplaatst u deze boven de aanpassingslaag.

Stap 7

De inhoud van de aanpassingslaag kan worden gewijzigd. Om de instellingen van het filter op deze laag te wijzigen, gebruikt u de optie Layer Content Options van het Layer-menu. Als u het filter zelf moet vervangen, gebruikt u de optie Laaginhoud wijzigen.

Stap 8

Er zijn situaties waarin het nodig is om een afbeelding te wijzigen, waarvan delen op verschillende lagen liggen, zonder de volgorde van de afzonderlijke fragmenten en de verhouding van hun grootte te schenden. Om deze taak te volbrengen, selecteert u de vereiste lagen en past u de optie Groepslagen toe. Er verschijnt een map in plaats van de gegroepeerde lagen, waarvan de inhoud kan worden omgezet als een enkele afbeelding.

Aanbevolen: