Een IR-sensor Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een IR-sensor Aansluiten
Een IR-sensor Aansluiten

Video: Een IR-sensor Aansluiten

Video: Een IR-sensor Aansluiten
Video: Bewegingsmelder / sensor aansluiten praktisch stap voor stap 2024, Mei
Anonim

Elk schema voor het aansluiten van een gewone lamp via een schakelaar kan dienen als een circuit voor het aansluiten van een infraroodbewegingssensor, daarom zal de installatie ervan net zo eenvoudig zijn.

Een IR-sensor aansluiten
Een IR-sensor aansluiten

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier
  • - instructie.

instructies:

Stap 1

Bepaal waar u infrarood bewegingssensoren gaat installeren. Zorg ervoor dat er geen stroomkabels in de buurt zijn. De tegenoverliggende muur mag geen metalen oppervlak hebben. Zorg ervoor dat de positie van de sensor stabiel is in de positie die u hebt gekozen.

Stap 2

Schroef de bevestigingsmiddelen van het sensorapparaat los, scheid de onderdelen ervan - de achterklep en het bord. Bevestig de achterklep aan de muur op de positie die u hebt opgegeven voor het installeren van de sensor. Gebruik een potlood om de punten te markeren waar het apparaat aan het oppervlak is bevestigd. Boor gaten, bevestig de basis van het apparaat met bouten en installeer het bord.

Stap 3

Installeer de LED-jumpers. Stel vervolgens het aantal pulsen in, hier kunnen de waarden voor de posities variëren, afhankelijk van het model dat u gebruikt. Ga verder met het verwijderen van de isolatiefilm en wacht tot de batterij is ingeschakeld. Zet het paneel in de registratiemodus. Druk op de sabotage- en codeleerknop en registreer daarbij de adrescode.

Stap 4

Stel de bewegingsdetectiehoek van de sensor in. Laat u in dit geval leiden door een factor als de mogelijkheid om dieren in de kamer te hebben. Houd er rekening mee dat onder een bepaalde hoek in sommige modellen sensoren de gevoeligheid voor dieren verandert tot 10-20 kilogram. Test het geïnstalleerde apparaat. Loop rond de omtrek van de hele kamer en zorg ervoor dat de sensorpositie zich in het midden van het bewegingsdetectiegebied bevindt.

Stap 5

Houd er rekening mee dat u na het activeren van de sensor, afhankelijk van het model, een strikt gedefinieerde testtijd hebt. Lees de instructies aandachtig en let op de kenmerken van het apparaat, aangezien deze per model kunnen verschillen.

Aanbevolen: