Waarom De Opera-browser Niet Laadt

Inhoudsopgave:

Waarom De Opera-browser Niet Laadt
Waarom De Opera-browser Niet Laadt

Video: Waarom De Opera-browser Niet Laadt

Video: Waarom De Opera-browser Niet Laadt
Video: Enable javascript in opera Browser 2021 2024, Mei
Anonim

Opera is een van de meest populaire browsers die niet zonder nadelen is. Het stopt bijvoorbeeld met laden op het meest ongelegen moment, gaat niet aan of crasht constant tijdens het gebruik.

Opera-browser werkt niet
Opera-browser werkt niet

De Opera-browser, die zo populair is onder internetgebruikers, stopt vaak met laden na actief gebruik. Tegelijkertijd vallen verschillende problemen op: geen enkele pagina op het netwerk wordt geladen, alleen individuele pagina's worden niet geladen, de browser gaat helemaal niet aan (het geeft een foutmelding). Elk van de problemen heeft zijn eigen oplossing.

Laadt geen pagina's

Als Opera is gestopt met het laden van alle pagina's, zie je in plaats daarvan alleen een witte achtergrond en niets anders, dan is de cache hoogstwaarschijnlijk al vol. De cache is een aparte map op de computer waar de browser tussenliggende bestanden opslaat. Als er veel zijn en de meeste niet worden gebruikt, stopt de browser gewoon met werken. Om Opera weer te laten werken, moet u de cache wissen. Het is eenvoudig te doen: ga naar de lokale schijf waar de browser is geïnstalleerd. Zoek de map met de naam Opera (standaard ziet het pad ernaartoe er als volgt uit: C: / Users / Username / AppData / Roaming /) en verwijder deze. Start daarna uw computer opnieuw op, zet de browser aan en probeer het uit.

Als Opera is gestopt met het laden van alleen bepaalde pagina's (bijvoorbeeld sociale netwerken), kunt u proberen zowel de cache op te schonen als de browserinstellingen te wijzigen. Ga hiervoor naar het item "Geavanceerd" in het menu "Opera's", het tabblad "Inhoud". Controleer de lijst met geblokkeerde pagina's voor degene die u zoekt. Geef ze dan toegang tot werk. Soms laden sommige links niet in Opera omdat antivirus of Firewall ze niet doorlaat, omdat ze een verborgen bedreiging zien. Controleer in dit geval uw antivirusinstellingen en geef handmatig toegang tot geblokkeerde sites als u zeker bent van hun veiligheid.

Als alle bovenstaande stappen niet helpen en Opera laadt nog steeds geen pagina's, verwijder dan het systeem van fouten en tijdelijke bestanden met een speciaal programma (bijvoorbeeld Ccleaner, TuneUp of Auslogic Boostspeed). Verwijder na het opschonen de browser en installeer deze opnieuw.

Opera gaat niet aan, geeft een foutmelding

Als de browser helemaal niet wordt ingeschakeld, geeft deze constant een foutmelding (opera wordt bijvoorbeeld nog steeds gesloten), dan is de browser hoogstwaarschijnlijk eerder door u gesloten, maar het proces van zijn werk bleef in het systeem. Het moet met geweld worden beëindigd om de browser voor u beschikbaar te maken. Ga hiervoor naar de taakbeheerder, het tabblad "Processen". Zoek daar naar een bestand met de naam opera.exe. Als dat zo is, stop dan met zijn werk. Probeer dan Opera opnieuw te starten.

In gevallen waarin de browser niet werkt na het opschonen van de cache of na het opnieuw installeren, is het zinvol om het systeem te controleren op virussen met verschillende antivirussen en medische hulpprogramma's. Het is mogelijk dat uw computer is geïnfecteerd met malware die de werking van Opera vertraagt en later het hele systeem bederft.

Aanbevolen: