Hoe Kies Je Een Koptelefoon Voor Je Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Koptelefoon Voor Je Computer
Hoe Kies Je Een Koptelefoon Voor Je Computer

Video: Hoe Kies Je Een Koptelefoon Voor Je Computer

Video: Hoe Kies Je Een Koptelefoon Voor Je Computer
Video: Hoe kies je de juiste computer? 2024, Mei
Anonim

Op dit moment is er een enorme keuze aan koptelefoons voor de computer. Er zijn zowel conventionele modellen als modellen die speciaal zijn ontworpen voor verschillende behoeften. Het kiezen van de juiste hoofdtelefoon voor jezelf met zo'n verscheidenheid aan modellen is problematisch. Bepaal voordat je een koptelefoon gaat kiezen welk model je nodig hebt, waarom en welke koptelefoon voor jou comfortabel zal zijn.

Hoe kies je een koptelefoon voor je computer
Hoe kies je een koptelefoon voor je computer

instructies:

Stap 1

Meestal letten kopers op het volgende: frequentiebereik, impedantie, geluidsisolatieniveau, gevoeligheid en natuurlijk gemak.

Stap 2

Frequentiebereik of frequentierespons (AFC) geeft de relatie weer tussen de frequentie van een geluid en de luidheid ervan en is een van de belangrijkste criteria bij het kiezen van een hoofdtelefoon. De frequentierespons wordt weergegeven in de vorm van een curve, en hoe vloeiender deze is, hoe schoner het geluid.

Stap 3

Een ander belangrijk kenmerk van elke hoofdtelefoon is de impedantie. En het is verantwoordelijk voor de kracht van de geluidsbron. Hoe hoger de weerstand, hoe krachtiger de bron nodig is. Als u bijvoorbeeld een koptelefoon kiest voor een kleine speler, hoeft u geen modellen met een hoge impedantie te kopen, anders ontstaan er problemen met de geluidsweergave in de vorm van externe ruis. Elke koptelefoon is geschikt voor een computer.

Stap 4

De volgende hoofdtelefoonkarakteristiek heeft invloed op het maximale geluidsvolume. Dit is de gevoeligheid, deze is recht evenredig met de luidheid.

Stap 5

Het geluidsisolatieniveau van de hoofdtelefoon wordt bepaald door het ontwerp. Gesloten hoofdtelefoons zijn in dit opzicht beter geschikt, omdat hun cups stevig tegen de oren worden gedrukt en de drager de geluiden van de omgeving niet hoort. En in open koptelefoons is de geluidsisolatie zwak.

Stap 6

Gemak. Deze parameter is subjectief. Sommige mensen houden van hoofdtelefoons die zijn uitgerust met een verstelbare hoofdband, sommigen houden van een gesloten vacuümhoofdtelefoon en sommigen geven de voorkeur aan krachtige, massieve hoofdtelefoons boven alle anderen. De lengte van de kabel en het ontwerp kunnen ook een van de gemaksparameters zijn.

Aanbevolen: