Hoe Een Laptop Op Een Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Op Een Tv Aan Te Sluiten
Hoe Een Laptop Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Tv Aan Te Sluiten
Video: Laptop of tablet via HDMI met TV verbinden - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Het is niet altijd handig om het beeldscherm van een mobiele computer te gebruiken om films in hoge kwaliteit te bekijken. In dergelijke situaties is het aan te raden om een laptop op een tv aan te sluiten om het beeld op een groot scherm weer te geven.

Hoe een laptop op een tv aan te sluiten
Hoe een laptop op een tv aan te sluiten

Noodzakelijk

HDMI naar HDMI-kabel

instructies:

Stap 1

Selecteer het type verbinding dat tot stand moet worden gebracht tussen uw mobiele computer en tv. Laptops hebben meestal twee poorten voor het aansluiten van een extern beeldscherm. Dit zijn VGA- en HDMI-kanalen.

Stap 2

HDMI-ingangen zijn gebruikelijk op moderne tv's. Gebruik deze connector om je laptop aan te sluiten. Met deze methode kunt u een digitaal signaal verzenden, wat belangrijk is bij het bekijken van films in hoge kwaliteit. Een ander pluspunt van het HDMI-kanaal is de mogelijkheid om een audiosignaal uit te zenden.

Stap 3

Koop een HDMI-naar-HDMI-kabel. De lengte mag niet te lang zijn. Dit kan leiden tot kwaliteitsverlies van het verzonden signaal. Zet je mobiele computer en tv aan.

Stap 4

Sluit de apparaten aan met behulp van de voorbereide kabel. Neem de afstandsbediening van de tv en schakel de bedieningsmodus van het apparaat. Selecteer hiervoor de HDMI-poort waarop de kabel is aangesloten.

Stap 5

Wacht even terwijl de mobiele computer het nieuwe beeldscherm detecteert. Daarna wordt de achtergrondafbeelding van het bureaublad op het tv-scherm weergegeven. Dit betekent dat de functie Display uitbreiden momenteel actief is.

Stap 6

Om het prioriteitsapparaat te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op een onbezet gebied van het bureaublad. Selecteer in het menu dat verschijnt het item "Schermresolutie".

Stap 7

Markeer het pictogram met nummer twee (tv-scherm) en activeer het item "Maak deze weergave de belangrijkste". Selecteer de juiste resolutie voor dit scherm.

Stap 8

Als u wilt dat beide displays een identiek beeld weergeven, activeert u het item "Dubbele schermen". In een dergelijke situatie wordt aanbevolen om de laptopmonitor aan te wijzen als het primaire beeldscherm. Zorg ervoor dat u een schermresolutie selecteert die geldig is voor beide apparaten.

Aanbevolen: