Welk Programma Om De Stem Uit Het Nummer Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Welk Programma Om De Stem Uit Het Nummer Te Verwijderen
Welk Programma Om De Stem Uit Het Nummer Te Verwijderen

Video: Welk Programma Om De Stem Uit Het Nummer Te Verwijderen

Video: Welk Programma Om De Stem Uit Het Nummer Te Verwijderen
Video: Video bewerken met iMOVIE | Nederlandstalige uitleg voor beginners | Leer monteren | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Backingtrack is een muzikale compositie zonder een vocaal of een instrumentaal deel. Om achtergrondtracks te maken met een stem op afstand, zijn er speciale multifunctionele programma's.

Welk programma om de stem uit het nummer te verwijderen
Welk programma om de stem uit het nummer te verwijderen

Het gebied van het gebruik van achtergrondtracks met externe zang is vrij uitgebreid: voor het zingen bij karaoke, voor toneeluitvoeringen of het overlappen van je favoriete muziek op videosequenties bij het maken van zelfgemaakte films of video's.

Je kunt bijna onhoorbare stemmen uit elke muzikale compositie verwijderen of neutraliseren met behulp van gespecialiseerde programma's.

Computerprogramma's voor het maken van "backing-tracks" zijn onderverdeeld in programma's waarvoor software in het pc-geheugen moet worden geïnstalleerd en programma's waarmee u het werk kunt doen om de stem online te elimineren.

Online programma's

Een van de gratis populaire online services voor het verwijderen van zang uit nummers is VocalRemover, dat de meest voorkomende audioformaten ondersteunt: mp3, wav, flac, ogg, aiff, cdda.

Het verwijderen van de stem gebeurt door in de stereo-opname de linker- en rechterkanalen van elkaar af te trekken, waardoor een mono-opname met de geknipte zang overblijft.

Het programma werkt alleen succesvol als de zang in het midden is opgenomen. Het is met dit programma niet altijd mogelijk om een stem die links of rechts is opgenomen uit te schakelen.

Een ander belangrijk nadeel van de service is dat als muziekinstrumenten worden opgenomen in het midden van de stereo-opname - vaak zijn het bassen of drums, hun geluid samen met de verre stem verloren kan gaan.

Een andere eenvoudige online service voor het snijden van zang is X-minus. Het programma ondersteunt audioformaten zoals mp3, mp4, wma, flac. De grootte van het geüploade muziekbestand mag niet meer dan 30 mb zijn, het is wenselijk dat de zang in het midden van de stereo-opname wordt opgenomen en niet versmelt met het geluid van muziekinstrumenten.

Om de kwaliteit van de resulterende compositie te verbeteren, biedt de service instellingen voor het frequentiebereik van de zang en de mogelijkheid om de tonaliteit aan te passen.

Programma's die moeten worden geïnstalleerd op

Een serieuze audio-editor met veel instellingen en rijke functionaliteit is het Adobe Audition-programma.

Het programma stelt weinig eisen aan zijn mogelijkheden en werkt zelfs uitstekend op zwakke machines, heeft een vrij eenvoudige interface en is compatibel met toepassingen van andere fabrikanten.

Bij het verwijderen van zang kunt u met de editor de locatie van de stem, het bereik van onderdrukte frequenties, het niveau en de snelheid van onderdrukking van zang en vele andere even belangrijke instellingen selecteren.

Het nadeel van het programma is de onmogelijkheid van perfecte onderdrukking van de stem zonder het geluid van muziekinstrumenten te beïnvloeden en de mogelijkheid om in de meest complex klinkende composities ongewenste effecten als galm te voorkomen.

Niet minder krachtige audio-editors bevatten het Sony ACID Music Studio-programma. De voordelen zijn onder meer ondersteuning voor een groot aantal audioformaten, een indrukwekkend aantal speciale effecten en een hoogwaardige scheiding van het spraakgedeelte van het muziekgedeelte.

Een voorwaardelijk nadeel van de editor kan worden beschouwd als de onmogelijkheid om de ideale stemonderdrukking te verkrijgen zonder de algehele klank van de compositie in gevaar te brengen.

Maar volgens experts is het verkrijgen van een backingtrack van hoge kwaliteit alleen mogelijk in het enige geval - als deze melodie met opzet is geschreven en niet wordt verkregen via programma's die het geluid van zang onderdrukken.

Aanbevolen: