Een Stem Uit Een Nummer Knippen

Inhoudsopgave:

Een Stem Uit Een Nummer Knippen
Een Stem Uit Een Nummer Knippen

Video: Een Stem Uit Een Nummer Knippen

Video: Een Stem Uit Een Nummer Knippen
Video: GAAT ALBERTO (SAMSON u0026 GERT) ONS KNIPPEN? | BONDGENOTEN 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende programma's die u kunt gebruiken om een stem uit een nummer te verwijderen. Eén zo'n programma is Adobe Audition 3.0 of hoger met de Center Channel Extractor VST-plug-in erin ingebouwd.

Een stem uit een nummer knippen
Een stem uit een nummer knippen

instructies:

Stap 1

Het zal niet mogelijk zijn om een stem perfect te verwijderen met deze methode. Na het verwijderen van de stem kan een nauwelijks waarneembare echo van een soort verre stem achterblijven.

Stap 2

Start Adobe Auditions, laad een nummer (wav, mp3 of een ander formaat) met een stem erin door simpelweg te slepen en neer te zetten in het editorvenster.

Stap 3

Ga naar Effect-menu -> Stereobeeld -> Center Channel Extractor. Hier kun je extra aanpassingen doen zodat je zang vollediger kunt verwijderen zodat het fonogram natuurlijk blijft klinken.

Stap 4

Audio extraheren van - u kunt in de vervolgkeuzelijst specificeren waar de extractie zal plaatsvinden: rechts, links, in het midden, in het surroundbestand of selectief. Als de stem in het fonogram zich in het midden bevindt, volstaat het om het midden aan te geven, als links - links, rechts - rechts.

Stap 5

Frequentiebereik is het frequentiebereik dat moet worden afgesneden.

Stap 6

Mannelijke stem, vrouwelijke stem, bas, volledig spectrum - respectievelijk mannelijke, vrouwelijke stem, basbereik en het hele spectrum. Stel uw eigen waarden in de velden Start en End in voor de optie Custom (het begin en einde van het bereik van het geselecteerde middenkanaal). Als u het bereik van dit of dat kanaal kent, kunt u nauwkeurigere instellingen toepassen om het te verwijderen, waarbij de kwaliteit van het originele fonogrambestand op de best mogelijke manier behouden blijft.

Stap 7

Niveau middenkanaal - een schuifregelaar waarmee u het niveau van het middenkanaal (of de zang) dat bedoeld is om te verwijderen, kunt instellen. In de positie van -40 dB helemaal naar links - de aanbevolen instellingen voor het onderdrukken van het middenkanaal.

Stap 8

De volgende instellingen zijn Discriminatie-instellingen. Daarin kun je het geluid van de mix zelf aanpassen, waardoor de effecten van het wegsnijden van de stem en het opruimen van de overblijfselen van de faseverwerking van de zang enigszins worden verbeterd.

Stap 9

Crossover is een schuifregelaar die het belangrijkste audioniveau instelt als een percentage. Dit niveau wordt ingesteld op 93-100% wanneer de stem uit de song wordt verwijderd.

Stap 10

Fasediscriminatie is een fasediscriminator. Het wordt aanbevolen om de waarde in het bereik van 2 tot 7 in te stellen.

Stap 11

Amplitudediscriminatie is een amplitudediscriminator. Aanbevolen waarden zijn 0,5-10.

Stap 12

Amplitude Bandbreedte - het is beter om de waarde in het bereik van 1-20 in te stellen.

Stap 13

Spectrale vervalsnelheid. Met zijn hulp kunt u afbeeldingen in de track vloeiend maken. De beste waarden zijn 80-98%.

Stap 14

FFT-grootte - instellingen tussen 4096 en 10240 werken het beste.

Stap 15

Overlays - de aanbevolen waarde is van 3 tot 9.

Stap 16

Bereken nu de intervalgrootte - stel de waarde in tussen 10 en 50 milliseconden.

Stap 17

Vensterbreedte - Waarden tussen 30% en 100% werken goed.

Aanbevolen: