Hoe Een Modem In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Modem In Te Stellen
Hoe Een Modem In Te Stellen

Video: Hoe Een Modem In Te Stellen

Video: Hoe Een Modem In Te Stellen
Video: Modem vs Router - What's the difference? 2024, Mei
Anonim

ADSL-modem - een apparaat aangesloten op een computer om "internettoegang" te bieden. Het kan worden geconfigureerd in transparante bridge-modus - bridge (bridge) en in router-modus (router). Wanneer geconfigureerd in bridge-modus, worden alle instellingen op de computer gemaakt. Bij configuratie in routermodus worden de instellingen op de modem gemaakt. Om te configureren heeft u de volgende gegevens van de provider nodig: adres, login, wachtwoord en inbeltelefoon.

Hoe een modem in te stellen
Hoe een modem in te stellen

Noodzakelijk

Computer, ADSL-modem, internettoegang

instructies:

Stap 1

Terwijl de computer is uitgeschakeld, sluit u de modem aan op de computer, de telefoonlijn en de voeding. Zet uw computer aan. Het besturingssysteem detecteert automatisch de aanwezigheid van een modem en sluit deze aan, het enige dat overblijft is het configureren van de modem en verbinding. Als de modem niet door het systeem wordt gedetecteerd, moet u de apparatuur installeren via het menu "Start> Configuratiescherm> Hardware-installatie".

Stap 2

Om de modem in routermodus te configureren, opent u een browser en typt u 192.168.1.1 in de adresbalk. (192.168.0.1). Nadat u naar het adres bent gegaan, wordt u gevraagd uw login (Admin) en wachtwoord (Admin of 1234) in te voeren. Na het bevestigen van de ingevoerde gegevens, wordt u doorgestuurd naar de webconfiguratorpagina van het modem.

Stap 3

Selecteer de configuratiemodus "Geavanceerd" en klik op de knop "Toepassen". Ga in het menu dat wordt geopend naar het gedeelte Netwerk en selecteer het WAN-item. Vul de gegevens in die je van de provider hebt ontvangen. Stel de waarden "VPI # = 1", "VCI # = 32", "PPPoE" in. Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Stap 4

Om de modem in bridge-modus te configureren, herhaalt u stap 1 en stap 2. Ga vervolgens naar het tabblad WAN. Stel in de instellingen voor de internetverbinding het item "Mode" in op de positie "bridge". Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan. De internetverbinding wordt geconfigureerd met behulp van de wizard Internet-verbinding, die wordt aangeroepen via het menu "Start> Configuratiescherm> Netwerk- en internetverbindingen> Internetverbindingsinstellingen".

Aanbevolen: