Printerproblemen Oplossen

Inhoudsopgave:

Printerproblemen Oplossen
Printerproblemen Oplossen

Video: Printerproblemen Oplossen

Video: Printerproblemen Oplossen
Video: Windows 10 - afdruk problemen oplossen 2024, April
Anonim

Op het juiste moment, zoals meestal het geval is, zijn er technische problemen. Bijvoorbeeld met een printer. Wanneer u dringend een abstract, scriptie of een ander document moet afdrukken, geeft het systeem een foutmelding weer. Bekijk enkele van de oorzaken van de problemen om te begrijpen waarom de printer in een bepaald geval niet werkt.

Printerproblemen oplossen
Printerproblemen oplossen

Noodzakelijk

Drivers, draden, cartridge

instructies:

Stap 1

Als Windows een venster weergeeft met de tekst "printer niet gevonden", moet u eerst controleren of deze correct op de computer is aangesloten. Zorg ervoor dat de printer is aangesloten op het netwerk en op de computer. In principe zijn dit twee draden: een van de printer naar het netwerk, de tweede van de printer naar de computer (meestal via USB).

Stap 2

Ten tweede, als alles correct is aangesloten, moet u controleren of de stuurprogramma's correct zijn geïnstalleerd. Het kan voorkomen dat door een herinstallatie van het systeem of door virusgerelateerde problemen de software-installatie van de printer is onderbroken. Het is noodzakelijk om de stuurprogramma's te installeren vanaf de schijf die bij de printer wordt geleverd, of om ze van internet te downloaden. Het is belangrijk om te onthouden dat verschillende printers verschillende stuurprogramma's vereisen.

Stap 3

Ten derde, als er een probleem is met de printer, moet u de aanwezigheid van inkt in de cartridge controleren. Als de printer in kleur is en geen zwarte inkt meer heeft, zal deze in verschillende kleuren afdrukken, als de printer zwart-wit is, komen er blanco pagina's uit. Sommige cartridges kunnen meerdere keren worden bijgevuld en sommige zijn wegwerpbaar. Voor kleurenprinters moet u cartridges met de ontbrekende kleuren kopen.

Stap 4

Controleer ook de aanwezigheid van papier in de printer en het probleem van het "kauwen" door de printer. Als er papier in de printer is vastgelopen, opent u de klep en verwijdert u het papier voorzichtig door er lichtjes aan te trekken. Vergeet niet om de printer los te koppelen wanneer u dit doet). Als de printer constant papier kreukt, moet u contact opnemen met de wizard.

Stap 5

De printer kan tijdens het afdrukken vlekken maken op het papier. Om dit op te lossen, moet u de delen van de printer die in contact komen met het papier reinigen. Bij de meeste printermodellen is dit een rubberen schacht. De kwaliteit van de afgedrukte documenten hangt sterk af van de kwaliteit van dit onderdeel. Elke oneffenheid, inkeping of ruwheid kan resulteren in een slechte afdrukkwaliteit.

Aanbevolen: