Een Printer Delen

Inhoudsopgave:

Een Printer Delen
Een Printer Delen

Video: Een Printer Delen

Video: Een Printer Delen
Video: Как поделиться принтером в Windows 10 2024, Mei
Anonim

Nadat u een lokaal netwerk op kantoor of thuis hebt gemaakt, moet u de toegang tot bepaalde bronnen configureren. In dit geval hebben we het niet alleen over openbaar beschikbare mappen, maar ook over verschillende printers, scanners en andere apparaten.

Een printer delen
Een printer delen

instructies:

Stap 1

Sluit de printer aan op een computer of laptop die deel uitmaakt van het lokale netwerk. Het type verbinding is in deze situatie niet van belang. Dit kan een standaard USB-kabelverbinding of Wi-Fi-synchronisatie zijn. Installeer stuurprogramma's en software om met de printer te werken.

Stap 2

Zorg ervoor dat het apparaat stabiel is. Klik op de knop Win en ga naar het configuratiescherm. Selecteer het submenu Printers en andere hardware. Klik op de link "Printers en faxapparaten".

Stap 3

Zoek het pictogram dat u nodig hebt voor het afdrukapparaat en klik er met de rechtermuisknop op. Open de eigenschappen van deze apparatuur. Ga naar het submenu "Toegang" door op het tabblad met dezelfde naam te klikken.

Stap 4

Activeer het vakje "Deze printer delen". Vink hiervoor het vakje naast dit item aan. Vul het veld "Sharenaam" in. Hiervoor kun je beter Latijnse letters gebruiken. Sla de hardware-instellingen op door op de knop Ok te klikken.

Stap 5

Controleer de toegankelijkheid van het afdrukapparaat. Zet de andere netwerkcomputer aan en open het menu Printers en faxapparaten. Bekijk de inhoud van de linkerkolom met de titel "Afdruktaken". Zoek de link "Printer toevoegen" en klik erop met de linkermuisknop.

Stap 6

Wacht tot de nieuwe wizard Printer toevoegen wordt gestart. Vink het vakje naast Netwerkprinter aan en klik op Volgende. Markeer nu het item "Bladeren door printers" en klik nogmaals op "Volgende".

Stap 7

Selecteer het gewenste afdrukapparaat op basis van de naam die u hebt opgegeven tijdens het instellen van de printer. Klik volgende". Activeer de functie "Deze printer als standaard gebruiken". Klik op de knop Voltooien.

Stap 8

Voer dezelfde configuratie van het netwerkapparaat uit vanaf andere computers. Als u van plan bent meerdere afdrukapparaten te gebruiken, schakelt u ze om in een teksteditor.

Aanbevolen: