Canon-toner Bijvullen

Inhoudsopgave:

Canon-toner Bijvullen
Canon-toner Bijvullen

Video: Canon-toner Bijvullen

Video: Canon-toner Bijvullen
Video: How to refill in 2 minutes Canon 737, Canon 137, Canon 725, Canon 728, Canon 925 Toner Cartridges 2024, Mei
Anonim

De belangrijkste winst voor Canon-printerfabrikanten, evenals voor andere fabrikanten van soortgelijke kantoorapparatuur, komt niet uit de verkoop van printers zelf, maar van cartridges voor hen. En soms bereiken de prijzen voor Canon-cartridges 40% van de kosten van basisprintermodellen. Wat als je veel en vaak moet typen? Er is een uitweg uit deze situatie - u kunt proberen de cartridge zelf bij te vullen.

Canon-toner bijvullen
Canon-toner bijvullen

Noodzakelijk

  • - platte kleine schroevendraaier,
  • - een schone, droge doek,
  • - toner,
  • - koker,
  • - papier

instructies:

Stap 1

Bereid u voor om de patroon bij te vullen Leg een grote zak of krant klaar om vlekken op het tafelblad te voorkomen. Draag oude kleding waarvan u het niet erg vindt om tonervlekken te krijgen.

Stap 2

Plaats de Canon-cartridge op een tafel met de drumeenheid naar boven gericht en de vier cartridgeclips naar u toe gericht.

Stap 3

Wrik elk van de vier plastic clips op hun beurt los met een platte schroevendraaier. Begin met de middelste clips. Steek een schroevendraaier onder de vergrendeling. Druk met uw vinger op de vergrendeling terwijl u deze naar voren duwt. Draai tegelijkertijd aan de schroevendraaier en maak de clip los. Probeer dit voorzichtig te doen om de vergrendelingen niet te breken.

Stap 4

Zoek de toneraandrijving en gebruik een platte schroevendraaier om deze los te koppelen en weg te schuiven van het tandwiel.

Stap 5

Zoek een andere clip naast de agitatoraandrijving en gebruik een schroevendraaier als hefboom om de bovenste helft van de cartridge iets op te tillen.

Stap 6

Zoek de vergrendeling aan het uiteinde van de cartridge waar de plastic drumplug zich bevindt, steek een schroevendraaier onder de clip en draai lichtjes. Gebruik tegelijkertijd uw vingers om de cartridgehelften van elkaar te scheiden.

Stap 7

Doe hetzelfde voor de andere kant van de cartridge waar de metalen pin zit.

Stap 8

Verdeel de cartridge in twee. Pak de bovenste helft van de cartridge. Rol een vel papier op en schuif het tussen de magneetrol en het schoonmaakmes. Draai de magnetische as en inspecteer zorgvuldig. Als het ronde strepen heeft, maak het dan opnieuw schoon met papier.

Stap 9

Pak de onderste helft van de cartridge en schuif de laadrol naar buiten zonder de rolhuls eruit te trekken. Open de drumsluiter en draai de cartridge scherp om. Tik er van bovenaf op met een schroevendraaier zodat alle mijnbouw eruit loopt.

Stap 10

Neem een doek en veeg voorzichtig onder de laadrol en de tonertrechter. Gebruik indien mogelijk een stofzuiger om de patroon te reinigen.

Stap 11

Plaats de oplaadrol. Daarbij is het aan te raden om eerst de zijde met het metalen contact erin te steken om te voorkomen dat het contact per ongeluk wordt verbogen.

Stap 12

Voeg toner toe. Schud de toner voordat u toner toevoegt.

Stap 13

Lijn de helften van de cartridge uit. Druk tegelijkertijd stevig op de linker- en rechterkant van de cartridge en klik deze op zijn plaats.

Stap 14

Maak alle resterende vergrendelingen vast. Schakel het tonerroerwerk in met het tandwiel.

Stap 15

Plaats de cartridge in de machine en controleer de werking ervan.

Aanbevolen: