Hoe Maak Je Een Zendontvanger?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zendontvanger?
Hoe Maak Je Een Zendontvanger?

Video: Hoe Maak Je Een Zendontvanger?

Video: Hoe Maak Je Een Zendontvanger?
Video: Drake TR-4Cw Ham Radio Transceiver Vintage 1976 (A Solid Workhorse Radio) Video 2024, April
Anonim

Een transceiver is een speciaal apparaat dat is ontworpen om een signaal te ontvangen en te verzenden tussen twee fysiek verschillende communicatiesystemen. Het is een zender/ontvanger die de hostinterface verbindt met een netwerk zoals Ethernet.

Hoe maak je een zendontvanger?
Hoe maak je een zendontvanger?

Noodzakelijk

  • - microschakeling MAX3232CPE;
  • - een paneel voor een microschakeling;
  • - broodplank;
  • - keramische condensatoren;
  • - USB-stekker;
  • - dunne sonde;
  • - draden;
  • - soldeerbout;
  • - hars;
  • - soldeer.

instructies:

Stap 1

Monteer de transceiver met uw eigen handen op de Max232-microschakeling, gebruik hiervoor de juiste schakeling. Zorg ervoor dat u over alle benodigde items beschikt om de transceiver te bouwen. Bepaal de grootte van het bord en knip een stuk van de gewenste maat uit het breadboard. Soldeer het dan.

Stap 2

Soldeer de condensatoren, je hoeft ze niet langer dan 7 seconden te verwarmen. Soldeer alle jumpers. Bereid vervolgens de COM-poort voor, soldeer hiervoor de draden aan de vijfde en tweede pinnen, één draad aan het lichaam. Bereid de USB voor: soldeer de draden aan de eerste en vierde pinnen volgens het diagram, één draad aan de behuizing. Soldeer alles volgens het schema.

Stap 3

Monteer de transceiver met behulp van een transistor. Gebruik hiervoor het juiste schema. Om een zendontvanger volgens dit schema te monteren, hebt u een transistor, weerstanden, een dunne sonde, een USB-stekker, een COM-connector en draden nodig.

Stap 4

Soldeer de weerstand aan de basis van de transistor en soldeer vervolgens de draad aan aarde aan de emitter van de transistor. Soldeer de weerstand aan de collector van de transistor, de draad aan het tweede contact van de COM-stekker. Soldeer vervolgens de draden aan de vijfde en tweede contacten van de COM-stekker. Sluit de rode draad van USB aan op de 1Kohm-weerstand, de zwarte draad op de vijfde pin van de COM-stekker. Soldeer de sonde op een weerstand van 10 ohm. Bescherm de elementen tegen externe fysieke invloeden en kortsluitingen.

Stap 5

Controleer de gemaakte transceiver, download hiervoor en installeer het Realterm programma, ga hiervoor naar de link https://realterm.sourceforge.net/index.html#downloads_Download, download het programma. Installeer het op uw computer, sluit het af. Sluit de transceiver aan op de COM- en USB-poorten van uw computer.

Stap 6

Zet uw computer aan, voer de applicatie uit. zet de computer aan en start het programma. Ga naar het tabblad "Poort" en selecteer de poort waarop u de transceiver hebt aangesloten. Klik vervolgens op de knop "Openen", zet deze in de ingedrukte staat. Als er gele symbolen op het scherm verschijnen, werkt de zendontvanger. Als dit niet het geval is, probeer dan de peilstok aan te raken. Probeer een zendontvanger te gebruiken, zelfs als de personages niet constant in beweging zijn. Als de transceiver de eerste keer niet werkt, gebruik dan andere elementen en controleer het solderen.

Aanbevolen: