Een Lay-out Voorbereiden Om Af Te Drukken

Inhoudsopgave:

Een Lay-out Voorbereiden Om Af Te Drukken
Een Lay-out Voorbereiden Om Af Te Drukken

Video: Een Lay-out Voorbereiden Om Af Te Drukken

Video: Een Lay-out Voorbereiden Om Af Te Drukken
Video: EXCEL les1: beeld/lay-out/printen 2024, Mei
Anonim

Het maken en maken van een lay-out voor het drukken in een drukkerij is een zeer verantwoord onderdeel van het werk. Het moet maximale aandacht krijgen, zodat uw drukwerk aansluit bij uw ideeën en ideeën.

Een lay-out voorbereiden om af te drukken
Een lay-out voorbereiden om af te drukken

instructies:

Stap 1

Open een lay-out die is gemaakt met CorelDraw-software voor offsetdruk. Om uw lay-out voor te bereiden voor het afdrukken, voegt u 2 mm (minimaal) toe aan de bestaande maat voor bijsnijden aan elke kant. Alle elementen die een informatieve lading dragen, zoals logo, tekst, moeten minimaal 3 mm van de rand worden geplaatst. Gebruik geen witte dozen. Sla de bitmap alleen op in TIFF-formaat, gebruik een resolutie van 300 dpi. Als u importfuncties gebruikt met koppelingen naar een afbeelding, dient u alle illustraties samen met de lay-out in. Converteer lettertypen naar curven om de lay-out voor te bereiden voor afdrukken. Als dit niet mogelijk is, noteer dan alle gebruikte lettertypen samen met de lay-out. Converteer alle gebruikte effecten naar Bitmap-objecten, hun extensie moet 300 dpi zijn. Groepeer de lay-out. Wijzig bitmaps in Photoshop en importeer de bestanden vervolgens in CorelDraw. Open het menu "Bestand" -> "Documentinformatie". Controleer of er tekst, afbeeldingen of kleurprofielen zijn die niet in CMYK zijn. Als dat zo is, corrigeer het dan alstublieft.

Stap 2

Sla de lay-out op in eps- of tif-indeling als u de lay-out moet voorbereiden voor afdrukken op groot formaat. Stel tegelijkertijd de resolutie in op 150, of beter, gebruik de vereisten voor de lay-out in de drukkerij waar u het gaat afdrukken. Wanneer u een lay-out maakt in Adobe Photoshop op het moment van voorbereiding voor het afdrukken, verwijder dan alle alfakanalen uit het bestand, voeg de lagen samen tot één enkele, sla het bestand niet op met compressie. Herhaal de rest vanaf de eerste stap.

Stap 3

Open een lay-out die is gemaakt in InDesign. Het bestandsformaat van een dergelijke lay-out is pdf. Met behulp van dit programma kunt u een lay-out maken voor een gedrukte publicatie, maar deze kan niet worden gebruikt voor afdrukken op groot formaat. Zorg ervoor dat het voor afdrukken voorbereide PDF-bestand aan de volgende vereisten voldoet: alle lettertypen die in de lay-out zijn opgenomen, zijn erin ingebed, de resolutie van rasterafbeeldingen is voldoende voor afdrukken van hoge kwaliteit, de geselecteerde beeldcompressie leidt niet tot kwaliteitsverlies, de gebruikte kleuren bevinden zich in de juiste kleurruimte (dit hangt af van de afdrukspecificaties), het formaat van de illustraties is vector, de paginaparameters zijn nauwkeurig en er wordt rekening gehouden met de randen tot en met.

Stap 4

Configureer Adobe Acrobat Distiller voor lay-outvoorbereiding. Pas het formaat van de pagina aan volgens de grootte van de lay-out, voeg afloopmarges toe. Ga hiervoor naar het tabblad "Home". Ga vervolgens naar het tabblad "Compressie" en verklein de bestandsgrootte. Kies de hoogste kwaliteit. Als de afmetingen groot zijn, verklein deze dan geleidelijk tot de gewenste maat (dit moet worden gecontroleerd met de printshopmanagers). Voeg de lettertypen die u gebruikt toe aan het PDF-bestand. Zorg ervoor dat Inclusief alle lettertypen is aangevinkt op het tabblad Lettertypen. Gebruik geen ICC-profielen in het bestand - dit kan kleuren vervormen. Open het bestand in Acrobat Reader en controleer het volgende: het bestand opent gemakkelijk, de paginagrootte is 6 mm groter dan het trimformaat, alle pagina's zitten in één bestand en zijn op volgorde gerangschikt, de bestandsnaam bevat alleen Latijnse tekens. Daarna kunt u de lay-out veilig opsturen om af te drukken.

Aanbevolen: